Liesje en de Vlekkenpopjes deel 7

Inleiding

Deel 7 van Liesje en de Vlekkenpopjes, waarin Liesje tegen haar wil in uit logeren moet bij opa omdat mama in het ziekenhuis terecht is gekomen en er niemand is om voor Liesje te zorgen.....

Liesje en de Vlekkenpopjes Deel 7

Een half uurtje later waren ze in de auto op weg naar het ziekenhuis. Liesje zat stilletjes naast mama’s vriend, en hij lette op de weg. Bij mama’s bed aangekomen, schrok Liesje. Mama zag heel wit, en had een grote dikke blauwe bult op haar hoofd, en lelijke grote schrammen op haar armen. En haar ene been zat onder een deken, maar omhoog, aan een ijzeren ketting. Er zat gips om.

“Hé, lieverd” zei mama, “niet schrikken hoor, wat ben ik blij jou te zien.” Liesje ging voorzichtig naast het bed staan, bij mama’s hoofd en gaf haar een zoen. “Wil je iets drinken, of een snoepje” zei mama, “kijk, ik heb hele lekkere chocolaatjes gekregen.” Liesje schudde haar hoofd. Haar buik voelde heel raar, het rook ook zo vies, hier in het ziekenhuis, ze werd er gewoon een beetje misselijk van.

“Pak even een stoel, meisje” zei mama, “of wil je bij mij op bed zitten.” Nee, dat durfde Liesje niet, ze was bang om mama pijn te doen, dus ze pakte de stoel naast het bed en ging er braaf op zitten. “Liesje.......mama moet nog een tijdje hier blijven” begon mama.....”om echt goed beter te worden.....ik mag pas over een paar weekjes naar huis. Snap je dat?” Liesje knikte. Ondertussen beet ze op haar onderlip, om niet te gaan huilen. “Nu dachten papa en ik, misschien vind je het leuk om een paar weekjes bij opa te logeren?” Liesje hield stijf haar mond. “Wat denk je er van? Lijkt je dat niet heel erg gezellig? Je vindt opa toch altijd zo grappig?” Liesje dacht, ja, ik vind opa wel grappig, maar dat is alleen maar omdat hij altijd zo raar doet. Hij laat altijd harde windjes en roept dan tegen iedereen die er wat van durft te zeggen, wie hem het eerste ruikt, heeft zijn poeperdje gebruikt.

“Zeg eens wat, meisje.” “Waarom kan ik niet gewoon thuis blijven?” vroeg Liesje. “Ach lieverd, mama’s vriend moet de hele week werken, en papa en zijn vriendin ook, dan is er toch niemand thuis om op jou te passen, wanneer je uit school komt. Weet je wat, je hamster mag ook mee naar opa, en je zult zien, mama is heel snel weer beter, wanneer ze weet dat er goed voor jou gezorgd wordt.” En zonder dat Liesje er dan ook maar iets over te zeggen had, werd besloten dat Liesje vanaf de volgende middag bij opa zou gaan logeren, totdat mama beter was.

Hoe zal het Liesje verder bij opa vergaan......?