Het vergeetachtige eekhoorntje Pips

Dit verhaaltje heb ik zelf geschreven, het is het eerste verhaal wat ik deel met andere mensen en het is bedoeld als voorlees verhaaltje voor kinderen tussen de 4 en de 7 jaar. Heel veel leesplezier!

Het verhaal

Dit verhaaltje gaat over een eekhoorntje met de naam Pips.

Pips is een hele lieve eekhoorn, maar hij heeft wel 1 heel groot probleem.. Hij is heel erg vergeetachtig, zelfs zo vergeetachtig dat hij in de vorige winter bijna al zijn verstopte nootjes niet meer terug kon vinden! Eekhoorntjes verzamelen namelijk nootjes om van te kunnen leven in de winter. En die verstoppen ze dan in spleetjes en holletjes zodat andere dieren de nootjes niet opeten! Gelukkig maar dat Pips zoveel vriendjes heeft die wat te eten voor hem hadden, want anders had hij een heel groot probleem gehad vorige winter.

Hij moet nu dus een manier gaan verzinnen om niet te vergeten waar hij zijn nootjes verstopt heeft. En dat is moeilijk, heel moeilijk. Hij gaat maar naar zijn wijze vriend uil, omdat hij zelf toch niks kan verzinnen en uil weet altijd raad als iemand een probleem heeft. Eenmaal aangekomen bij de boom waar uil woont (dit is de grootste boom in het bos) begint hij aan de klim naar boven, en dat is nog een heel eind, zelfs voor een eekhoorntje zo lenig als Pips, want uil woont bijna bovenin! Als hij bijna boven is ziet hij uil op hem neerkijken, en krijgt hij een glimlach op zijn kleine eekhoorn koppie.. Uil weet ook alles! Eenmaal boven aangekomen verteld Pips uil zijn verhaal, en deze kijkt hem gefronst en hoofdschuddend aan. ‘’Ik moet hier nog even over nadenken’’ zegt uil. ‘’Dit is een moeilijk probleem, en ik snap dat dit zo niet door kan gaan, maar dit is geen vraag waar ik zo even antwoord op weet, kom morgen terug’’. Teleurgesteld klimt Pips weer naar beneden.

Als hij beneden komt ziet hij de kat Rooie, Rooie heet zo omdat ze helemaal rood is behalve 1 achterpootje. Rooie ziet aan Pips dat er iets mis is en vraagt hem bezorgt wat er aan de hand is. ‘’Ik weet het niet meer’’ zegt Pips, ‘’het is ook allemaal zo moeilijk, ik moet een goeie plaats zoeken om mijn nootjes te verbergen, maar ik ben zó vergeetachtig dat ik elke keer weer vergeet waar ik ze verstopt heb, en hoe moet ik dan de winter doorkomen?’’ Hier weet Rooie wel wat op. ‘’Misschien kan je wel wat nootjes bij mijn baasje in de schuur verstoppen, dan weet ik ook waar je ze hebt verstopt en kan ik je helpen herinneren waar ze liggen.’’ Dit vind Pips wel een goed idee, daar kan hij wel een paar nootjes verstoppen. Maar niet alles! Want eekhoorntjes verstoppen nooit alle nootjes op 1 plek, stel dat iemand zijn verstopplek ontdekt! Rooie en Pips gaan naar de schuur, de kat lopend, en het eekhoorntje van boom naar boom springend. De schuur is oud, maar ziet er nog goed uit. Maar als ze in de schuur aankomen zien ze al gauw dat dit geen goeie verstopplek is, want er zijn overal ratten! En iedereen weet dat ratten alles eten wat los en vast zit, dus gaan ze er snel weer vandoor. Rooie vindt het heel jammer dat hij Pips niet kan helpen. Pips bedankt Rooie toch voor haar hulp en gaat weer op pad. Tijd om even op te frissen bij de vijver in het bos en bij zijn vriend Kwak de kikker langs te gaan, misschien weet die nog een goeie plek bij de vijver. Als Kwak het verhaal hoort vind hij het heel erg, maar hij weet ook geen goeie verstopplek, want Kwak komt eigelijk alleen maar in de vijver en onder water zouden de nootjes gaan rotten! En dat wil Pips natuurlijk niet. Pips gaat maar terug naar zijn eigen boom waar hij een mooi holletje in heeft. Hij is erg moe geworden van al dat heen en weer geren vandaag, dus hij gaat maar slapen.

De volgende ochtend wordt hij wakker met het gevoel dat hij iets vergeet, iets wat hij moest doen, maar hij weet niet meer wat. Wat is hij toch vergeetachtig! Dus gaat hij maar wat meer nootjes verzamelen, je kan nooit te veel nootjes hebben zegt hij altijd maar. Maar het wordt nu wel vol in zijn holletje, hij moet alle nootjes tijdelijk in zijn holletje leggen omdat hij nog geen goeie plaatsen heeft waar hij ze kan verstoppen. En nu weet hij het weer! Uil zou hem helpen daarmee! Pips is al snel bij uil, helemaal buiten adem.. Maar wel op tijd! En uil heeft een goed idee! ‘’ Deze boom is zo groot dat er genoeg holletjes en gaatjes zijn waar we je nootjes kunnen verstoppen, en ik zal met je meegaan als je ze gaat verstoppen, en dan haal ik elke dag wat nootjes voor je op uit 1 van de verstopplekken en leg ik in mijn holletje hier neer, dan kan jij je nootjes hier elke keer op komen halen’’ Pips vind dit een geweldig idee, hij hoeft niet te onthouden waar hij zijn nootjes heeft verstopt, en hij ziet uil dan ook vaker! Pips gaat het direct aan al zijn vrienden vertellen, zo blij is hij, en zijn blijdschap is zo aanstekelijk dat iedereen de hele dag vrolijk is! Als het bijna winter is verstoppen ze de nootjes in de boom van uil. Dit zal een hele fijne winter worden!