Hoe kun je een artikel lang genoeg maken

Inleiding

Veel mensen zijn vaak bezig met schrijven. Ze vinden het bijvoorbeeld leuk om artikelen op internet te publiceren of ze maken voor school een boekverslag. Vaak wordt er aan artikelen of verslagen een minimaal aantal woorden gesteld waaraan men moet voldoen. Sommige mensen zijn kort van stof en hebben de grootste moeite om dit minimum aantal woorden te halen, ook al hebben ze alles al beschreven dat ze willen beschrijven. Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat je artikel toch voldoende woorden krijgt zonder onzin toe te hoeven voegen?

Artikels schrijven

Het schrijven van artikelen op internet is vandaag de dag enorm populair. Er zijn tientallen websites waar je je gratis aan kunt melden en vervolgens jouw zelfgeschreven artikelen op kunt plaatsen. Er zijn twee belangrijke redenen te noemen voor die populariteit. De eerste is dat mensen erg nieuwsgierige wezens zijn. Continu stellen we vragen over wat er om ons heen gebeurt. We willen bijvoorbeeld weten wat onze vrienden in de vakantie hebben gedaan. De tweede belangrijke reden waarom artikelen plaatsen op internet zo populair is, is het geld dat er vaak mee verdiend kan worden. Veel websites bieden de mogelijkheid om advertenties te laten plaatsen bij je artikelen. Als de bezoekers van je artikelen dan op die advertenties klikken, krijg jij een klein deel van die advertentie-inkomsten. Vaak worden die advertenties geplaatst met de dienst Adsense van Google.

Een paar van de populairste artikelwebsites zijn www.infonu.nl, www.plazilla.com en www.blogger.com. Natuurlijk is ook deze website, www.leerwiki.nl, een populaire en goede mogelijkheid tot het schrijven van artikelen!

De tips

Veel mensen schrijven dus artikelen. Sommigen hebben er moeite mee om het minimale woorden aantal te bereiken. Het kan bijvoorbeeld frustrerend zijn als je bijvoorbeeld maar 50 woorden tekort komt. Hieronder staan een aantal tips hoe je die extra woorden toch te pakken krijgt en de minimale woordengrens wel haalt!

  • Schrijf een extra inleidend stukje dat te maken heeft met je artikel/verslag. Geef je in je artikel bijvoorbeeld antwoord op de vraag ‘’Welke vogel maakt de langste trektocht?’’, dan kun je een inleidend stuk schrijven met algemene informatie over trektochten van vogels. Schrijf je een stuk met tips voor bij het schrijven van artikelen, schrijf dan ook een inleidend stuk met algemene informatie over artikelen schrijven. Dit is goed voor de volledigheid en levert veel extra woorden op.
  • Geef een extra verduidelijking van begrippen en uitspraken. Dit wil zeggen dat je een uitspraak op meerdere manieren uitlegt. Dit levert veel woorden op en zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de lezer je artikel extra goed begrijpt. Het geven van voorbeelden is sowieso erg handig om je woordenaantal op te schroeven. Schrijf je bijvoorbeeld een artikel over atomen: je kunt dan zeggen dat atomen de allerkleinste bouwstenen op aarde zijn, maar je kunt ook zeggen dat moleculen opgebouwd zijn uit atomen. Dit zijn twee verschillende eigenschappen van atomen, waardoor het begrip duidelijker zal worden voor de lezers.
  • Plaats veel afbeeldingen in je artikel. Dit maakt het artikel een stuk mooier, maar levert ook een hoop woorden op. Zo moet je woorden besteden aan het verwijzen naar de desbetreffende afbeelding en kun je ook nog woorden besteden aan een bronvermelding. Op de afbeelding hieronder kun je verschillende manieren van bronvermeldingen zien.
  • Zet verwijzingen naar andere werken of pagina’s in je artikel. Deze verwijzingen kunnen net voor die paar extra woorden zorgen die je nodig had.
  • Wees tenslotte creatief. Het is haast onmogelijk dat je al alle facetten van je onderwerp beschreven hebt in je artikel. Ga in op de details en zoek naar nieuwe invalshoeken om te beschrijven.

Meer tips voor bij het schrijven van artikelen vind je op de onderstaande websites:

Conclusie

Sommige mensen schrijven minder uitgebreid dan anderen. Deze mensen hebben daardoor nog wel eens moeite hun artikel of verslag een voldoende aantal woorden te geven. Met dit artikel heb ik hopelijk duidelijk kunnen maken dat er genoeg manieren zijn om toch voldoende woorden te kunnen schrijven. Met je eigen creativiteit, fantasie en een beetje slim woord- en taalgebruik moet het je lukken. Succes!