Artikelen schrijven met inspiratie van Google Alerts

Inleiding

Als je veel schrijft op internet omdat je het leuk vindt of omdat je daar je geld mee verdient vanwege je werk bijvoorbeeld, dan kan het wel eens gebeuren dat je geen inspiratie hebt. Bovenal weet iedere schrijver die online teksten schrijft dat unieke content superieur is en zeker in google. Veel websites dienen regelmatig te worden voorzien van unieke content en dan wel toegespitst op de branche waar jij werkzaam in bent. Welnu gebruik google alerts en je schrijft de sterren van de hemel. Wat is nu Google alerts en hoe kun je dat gebruiken ter inspiratie om artikelen te schrijven?

Wat is google alerts

Google alerts is een dienst van google waar je lid van kunt worden en op de hoogte gehouden kan worden van Nieuws, Web, en discussiegroepen. Via emailberichten krijg je automatisch bericht als er nieuws is op de zoekwoorden die jij hebt ingegeven. Dit kan bijvoorbeeld het zoekwoord vakanties zijn als jij een blog of website bijhoudt over vakanties of je bedrijfsnaam om te weten wat er allemaal over jouw bedrijf wordt geschreven. Wellicht heb jij een idool en wil je daar alles over weten, dan vul je dit in als zoekwoorden. Het is mogelijk om meerdere zoekwoorden in te geven waar jij van op de hoogte gehouden wilt worden. Slim is om de zoekwoorden te gebruiken waar jij bijvoorbeeld veel vanaf weet dan ben je altijd de eerste die daar een artikel over schrijft.

Hoe meld jij je aan voor google alerts

Via deze link http://www.google.nl/alerts?hl=nl kun jij je aanmelden voor een account. Mocht je nu gmail hebben of google adense dan zijn dit dezelfde inlogcodes die je normaal ook hiervoor gebruikt.

Google melding maken

Als jij aangemeldt bent met een account dan zie je een scherm waar je google alerts of google meldingen kunt aanmaken. Vul vervolgens de zoekwoorden in waar jij van op de hoogte gehouden wilt worden. Zie in het scherm hieronder welke mogelijkheden je allemaal hebt om zoekwoorden in de vullen. Let wel op dat je emailadres klopt want anders krijg je deze nieuwsbericht meldingen niet binnen.

Zoekwoorden in google alerts beheren

In het plaatje hierboven zie je de optie “aanmelden om uw zoekwoorden te beheren” Als je hierop klikt kom je in het scherm zoals hieronder met de zoekwoorden die jij hebt aangemaakt. In het scherm hieronder zie je een voorbeeld. Stel, je bent bijvoorbeeld op zoek naar een baan dan kun je de functies als zoekwoorden ingeven. Bijkomend voordeel, wat ik heb gezien, is dat als je via Google Alerts een baan zoekt je soms rechtstreeks bij de bedrijven zelf kunt solliciteren en niet bij een werving en selectie bureau. Met Google Alerts heb je legio mogelijkheden zolang je jouw creativiteit maar gebruikt.

Hoe krijg je schrijf inspiratie via google alerts

Door bepaalde zoekwoorden in te geven waar jij veel vanaf weet of juist veel over te weten wilt komen. Deze nieuwsberichten krijg je dan gemaild en hierdoor krijg je inspiratie. Mocht er nu veel over een onderwerp worden geschreven doordat jij dat ziet via een google alerts dan heb je ook meteen weer nieuwswaarde.

links

Alles over de secretaresse en ondernemen