Amerikaanse sterren krijgen tweelingen

Inleiding

Diverse Amerikaanse sterren hebben in de loop der jaren een tweeling op de wereld gezet. We zetten ze even op een rijtje.

Mariah Carey

Amerikaanse Popster Mariah Carey (41 jaar), is op 30 april 2011 bevallen van een tweeling, een jongen en een meisje. Haar man, acteur Nick Cannon (30 jaar), bracht haar zelf naar het ziekenhuis. Volgens nieuwsberichten is het meisje eerst geboren en weegt deze 2800 gram. Het jongetje was iets zwaarder. De kinderen hebben nog geen naam. Het zijn de eerste kinderen van zowel moeder als vader. 30 april is overigens ook de trouwdag van het paar. Zij trouwden in 2007.

Celine Dion

Zangeres Celine Dion (42 jaar) is op 23 oktober 2010 bevallen van zonen Eddy (2550 gram bij geboorte) en Nelson (2380 gram bij geboorte). Celine en haar man René Angelil (68 jaar) kregen in 2001 al een zoon, René Charles. Alle drie de zoons kwamen via reageerbuisbevruchting ter wereld. René had voor zijn huwelijk met Celine al drie kinderen uit eerdere relaties.

Sarah Jessica Parker en Matthew Broderick

Acteurskoppel Parker (destijds 44 jaar) en Broderick(destijds 47 jaar) zijn op 23 juni 2009 de trotse ouders geworden van de tweelingzusjes Marion Loretta Elwell (2500 gram bij geboorte) en Tabitha Hodge (2700 gram bij geboorte). De tweeling kwam via draagmoeder Michelle Ross ter wereld. Het paar heeft in 2003 via natuurlijke wijze al een zoon, James Wilke, op de wereld gezet. Maar na deze zwangerschap lukte het het paar helaas niet om weer zwanger te worden.

Rebecca Romijn

Actrice Rebecca Romijn (destijds 36 jaar) is op 28 december 2008 bevallen van dochters Dolly Rebecca Rose en Charlie Tamara Tulip. Voor zowel haar man acteur Jerry O'Connell (destijds 34 jaar) als zij zijzelf zijn dit de eerste kinderen. Het stel trouwde in juli 2007.

Ricky Martin

Zanger Ricky Martin (destijds 36 jaar) is, via een draagmoeder in augustus 2008, de vader geworden van zonen Valentino en Matteo. Ricky voedt zijn kinderen alleen op. Meer nieuws over de geboorte is er helaas niet bekend gemaakt.

Angelina Jolie en Brad Pitt

Actrice Anjelina Jolie (destijds 33 jaar) is op 12 juli 2008 bevallen van Knox Léon (2270 gram bij geboorte) en Vivienne Marcheline (2280 gram bij geboorte). Met de geboorte van de tweeling bestaat het gezin van Anjelina en haar man acteur Brad Pitt (destijds 44 jaar) uit 6 kinderen. In 2002 adopteerde Anjelina, Maddox uit Cambodja. In 2005 adopteerde Anjelina, Zahara uit Namibië. Bij de adoptie van Maddox was Anjelina nog getrouwd met acteur Billy Bob Thorton, maar na de scheiding kreeg Anjelina de volledige voogdij over het destijds 1 jarige jongetje. De adoptie van Zahara deed zij als alleenstaande moeder. Brad Pitt adopteerde Maddox en Zahara in 2006. In datzelfde jaar kregen hij en Anjelina hun biologische dochter, Shiloh. Niet lang daarna, in 2007, adopteerden zij samen zoontje Pax uit Vietnam.

Jennifer Lopez en Marc Anthony

Zangeres/Actrice Jennifer Lopez (destijds 38 jaar) en haar man zanger Marc Anthony (destijds 39 jaar) zijn op 21 februari 2008 bevallen van een jongen en een meisje. Max en Emma zijn de eerste kinderen van Jennifer Lopez. Marc Anthony heeft al 3 kinderen uit eerdere relaties.

Julia Roberts

Actrice Julia Roberts (destijds 37 jaar) is op 28 november 2004 bevallen van dochter Hazel Patricia en zoon Phinnaeus Walter. Het waren de eerste kinderen van Julia en haar echtgenoot camera Danny Moder (destijds 35 jaar) met wie zij in juli 2002 in het huwelijk trad.

Bijzonder

Julia was dus de eerste in lijn en op dit moment is Mariah de laatste. Geen idee hoe of wat, maar bijzonder is het wel dat er zoveel tweelingen bij Amerikaanse sterren op de wereld komen. Mocht ik iemand vergeten zijn hoor ik het graag. Zodra er weer een geboren is, zal ik de lijst zo snel mogelijk aanvullen.