Op vakantie naar Bali

Inleiding

Bali is een populaire vakantiebestemming. Het Indonesische eiland heeft de toerist veel te bieden. Je kan er heen gaan voor een zonvakantie. Bali heeft prachtige witte stranden en de oceaan is helderblauw. Verder kan je ook naar Bali gaan om te duiken, er zijn prachtige koraalriffen. In het binnenland is veel mooie natuur te zien, zoals vulkanen en rijstvelden. Ook aan cultuur is er genoeg te vinden op Bali. Je kan onder andere monumenten, tempels en historische dorpen bezoeken. Kortom, een vakantie is op Bali is een aanrader voor iedereen. Wat moet je weten als je op vakantie wilt naar Bali? En wat zijn de belangrijkste steden op Bali?

Informatie over Bali in het kort

 • De hoofdstad van Bali is Denpasar.
 • Bali kent ruimt drie miljoen inwoners.
 • 93% van de bewoners is Hindoe.
 • De taal is Balinees of Indonesisch.
 • Je hoeft je niet te laten inenten als je op vakantie naar Bali gaat.
 • Warm stabiel klimaat met af en toe een tropische bui.
 • Vriendelijke en gastvrije inwoners.

Belangrijke steden in Bali

Als je op vakantie naar Bali wilt, dan is het belangijk om te weten welke steden je gezien moet hebben. Het zuiden van Bali is het meest populair onder de toeristen. Maar in het binnenland en in noorden van Bali is ook genoeg te doen. Welke steden moet je gezien hebben als je op vakantie gaat naar Bali?

Kuta (en omgeving)

Kuta is erg populair onder de toeristen. Je vindt hier namelijk alles, zoals winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Houd je van uitgaan, dan zit je goed in Kuta. De stad is goed ingericht op toeristen, zo vind je er bijvoorbeeld ook veel banken en autoverhuurbedrijven. Ook heb je ruim de keuze uit accomodaties, je kan het zo duur en luxe maken als je zelf wilt. Voor een zon en watersportvakantie is Kuta ideaal. Vergeet niet naar de zonsondergang te kijken.

Nusa Dua

Nusa Dua staat bekend om zijn luxe. Hier zijn voornamelijk luxe hotels en resorts te vinden. Ook kan je er prima golven. De witte stranden zijn erg mooi en schoon.

Sanur

Sanur is één van de oudste badplaatsen van Bali. Toch is Sanur niet zo populair als bijvoorbeeld Kuta. Je hebt er wel alle faciliteiten voor toeristen, maar het is een stuk minder druk dan Kuta. Ga je op vakantie naar Bali en wil je wel comfort, maar geen drukte, dan is Sanur de ideale plek.

Ubud (en omgeving)

Ubud ligt in midden Bali. In Ubud en omgeving kan je goed kennis maken met de cultuur. Er zijn allerlei schitterende bezienswaardigheden te ontdekken, zoals tempels en monumenten. Ook het landschap is erg mooi. In het binnenland van Bali vindt je heuvels met rivieren. In de omgeving van Ubud kom je allerlei kunstenaarsdorpjes tegen. Deze dorpjes hebben allemaal hun eigen specialiteit.

Dorpje Specialiteit
Mas Houdsnijwerk
Batubulan Steenhouwers.
Batuan Schilders
Celuk Goud en zilversmeden

Amed en Candi Dasa

Deze twee dorpen liggen in het oosten van Bali. De stranden zijn hier niet zo mooi als aan de zuidkust van Bali, maar je kan hier wel goed duiken. Ga je op vakantie naar Bali om te duiken, dan moet je hier zijn. Je hebt er schitterende koraaltuinen en veel tropische vissen.

Pretparken en natuurparken op Bali

Als je op vakantie gaan naar Bali dan vind je het misschien wel leuk om een dagje een pretpark of een natuurpark te bezoeken. Deze pretparken en natuurparken vind je op Bali.

 • Waterpretpark The Waterbomb.
 • Bali reptielenpark.
 • Bali vogelpark. 

Tempels in Bali

Er zijn veel schitterende tempels in Bali te vinden. Dit zijn de mooiste en bekendste tempels van Bali.

 • Pura Desa.
 • Pura Luhur Uluwatu
 • Pura Tirta Empul
 • Tanah Lot
 • Pura Taman Ayun
 • Pura Meduwe Karang

Conclusie

Een vakantie naar Bali is een echte aanrader. Er is zoveel te zien en te doen op Bali dat je niet uitgekeken raakt op dit eiland. Het klimaat is warm en zonnig, dus je kan heerlijk op het strand liggen en van de zon en de oceaan genieten. Ook kan je er prima watersporten en duiken. De natuur van Bali is schitterend, denk aan heuvels, regenwouden, vulkanen en rijstplantages. Ook voor de cultuur kan je prima naar Bali op vakantie. Ze hebben een heel eigen cultuur met hun eigen ambachten. Ook de tempels zijn een bezoekje waard. Kortom, geniet van je vakantie op Bali.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden