Romantische citytrip in Brugge

Brugge

Zoek je een romantische citytrip waar genieten centraal staat? Aarzel niet langer en boek een vakantie in Brugge. Brugge is een levendige stad maar geeft je toch het gezellige gevoel van een dorp. Ontdek in dit artikel wat je zeker moet gezien hebben en leer enkele nuttige tips die je verblijf zeker aangenamer zullen maken.

Werelderfgoed

De volledige middeleeuwse binnenstad van Brugge werd door de Unesco geklasseerd als werelderfgoed. Van zodra je het centrum binnenrijdt zie je waarom. Nergens is een middeleeuwse stad zo goed bewaard gebleven als in Brugge. De prachtige monumenten liggen op wandelafstand van elkaar en worden omringd door gezellige straten en pleintjes.

Must do's

De skyline

De skyline van Brugge wordt bepaald door het belfort, de St Salvatorskathedraal en de O.l.Vrouwekerk. De monumenten zijn stuk voor stuk indrukwekkend en zeker een bezoekje waard. Als je de 355 treden van het belfort beklimt wordt je beloond met een prachtig uitzicht.

Proeven

Het bourgondische Brugge zal je smaakpapillen zeker verwennen. Brugge is de hoofdstad van de chocolade. In het centrum alleen al liggen meer dan 50 chocoladeboetieks. Je kan er zelfs een chocolademuseum bezoeken. Naast acht restaurants met een michelin ster vind je er honderden kleine bistro's die de heerlijkste gerechten voor je klaarmaken. In de vele kroegen kan je meer dan 300 Belgische bieren degusteren. De Brugse zot is een lekker lokaal gebrouwen biertje. Andere specialiteiten zijn de zeebrugse garnaalkroketten en de brugse stoverij met frietjes.

De Reien

De reien zijn de aderen van de stad. Het zijn kleine kanalen die doorheen het oude centrum lopen. Het geeft Brugge de bijnaam 'Venetië van het Noorden'. Van op het water ontdek je prachtige uitzichten. Op verschillende plaatsen vertrekken er boottochtjes van een half uur over de reien. Ideaal voor een eerste bezoek aan de stad. Aan het Minnewater lijkt het alsof de tijd er stilstaat.

Kunst

Brugge telt 15 stadsmusea. Het bekendste is het Groeningemuseum, waar je de bekendste schilderijen uit de collectie van de Vlaamse primitieven vindt. Maar ook de andere musea zijn beslist een bezoekje waard. Het enige frietmuseum ter wereld ligt ook in de stad, al is dit eerder een toeristenval.

Citycard

Op de dienst toerisme kan je een Brugge City Card kopen. Voor 39 euro per persoon geniet je 3 dagen van allerlei voordelen. Je hebt toegang tot 23 musea en bezienswaardigheden. Je krijgt een gratis rondvaart op de reien, korting op parking, openbaar vervoer, fietsverhuur, evenementen en voorstellingen. En je krijgt korting voor talrijke attracties rondom Brugge. Jongeren onder de 26 krijgen extra korting op de city card. Bovendien krijg je ook een officiële stadsgids met tips van bekende Bruggelingen en enkele stadswandelingen.

Tips van de auteur

  • In Brugge heb je weinig plezier van je wagen, parkeer hem gratis net buiten de rand van de stad of goedkoop op de grote stationsparking. Brugge ontdek je best te voet of met de fiets. De vele smalle straatjes en mooie pleinen kan je enkel te voet bereiken. Fietsen huren kan op verschillende plaatsen. Vraag op de dienst toerisme meer info want de prijzen kunnen sterk verschillen.
  • Maak ook eens een uitstap in de omgeving rondom Brugge. Damme is een klein middeleeuws stadje in de buurt. Je kan er met de boot of met de fiets naartoe. Op 16 kilometer ligt Sluis of je kan een dagje naar zee in Knokke Heist.
  • Brugge telt enorm veel hotels en restaurants en de keuze kan een beetje overweldigend zijn. Aarzel niet om lokale bewoners om tips te vragen, ze zullen je graag wegwijs maken en zo ontwijk je toeristenvallen. Bij de links vind je enkele van mijn favoriete adresjes.

Nuttige links

Huyze Hertsberge is één van mijn favoriete guesthouses, gelegen langs het oudste brugje van de stad. De persoonlijke service en de prachtige kamers zorgen voor een heerlijk verblijf.

Hotel Casselbergh ligt in een gerestaureerd pand, op een ideale ligging net naast de Markt.

Vooral in de zomer is het op het terras van de bekoring heerlijk vertoeven, naast het minnewaterpark. Deze bistro ligt net buiten de toeristische route en trekt veel bruggelingen.

Meer info en tips vind je op de homepage van de dienst toerisme


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden