Stedentrip Berlijn

Inleiding

Het is helemaal hip om een stedentrip te maken. Je boekt een (lang) weekend een verblijf in een stad en in deze tijd probeer je zoveel mogelijk van de stad te ontdekken. Een populaire stad voor een stedentrip is Berlijn. Deze stad heeft enorm veel mogelijkheden. Er zijn allerlei bekende bezienswaardigheden zoals de Berlijnse muur en je kan er prima uitgaan. Ook is Berlijn een groene stad, je vindt er allerlei parken, rivieren en stadsstranden. Ideaal om even bij te komen! Wanneer je een stedentrip naar Berlijn wilt boeken, dan is het wel aan te raden om te weten wat er allemaal te doen is. Zo kan je het weekend naar je eigen wens inplannen. Wat wil je weten over een stedentrip naar Berlijn?

Wat wil je weten over Berlijn?

Berlijn ligt in het noord-oosten van Duitsland. Het is de hoofdstad van Duitsland en met zijn 3,5 miljoen inwoners ook de grootste stad. Er is van alles in Berlijn te doen. Denk bijvoorbeeld aan alle bezienswaardigheden, musea, uitgaansgelegenheden, winkels en de natuur. Wanneer je een stedentrip naar Berlijn wilt boeken, dan heb je eigenlijk aan een (lang) weekend niet genoeg om alles te zien. Het is aan te raden om van tevoren al te bekijken wat je allemaal wilt bezoeken. Wat is er allemaal te doen in Berlijn?

Bezienswaardigheden in Berlijn

 • Berlijnse muur. Wanneer je in Berlijn bent, dan moet je de Berlijnse muur gezien hebben. De muur is op de meeste plekken afgebroken, maar op sommige stukken kan je nog de restanten van de muur zien. Een voorbeeld hiervan is aan de rivier de Spree in Friedrichshain. Op deze plek staat nog een stuk muur van ruim 1300 meter.
 • Berliner Dom. De Berliner Dom is een bekende kerk in Berlijn van ruim 100 jaar oud. Voor een stukje cultuur moet je deze kerk bezocht hebben.
 • Holocaust-Mahnmal. Het Holocaust Mahnmal is een zeer indrukwekkend monument. Dit monument is ter herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.
 • Rijksdaggebouw.
 • Slot Belevue.
 • Slot Charlottenburg.

Musea in Berlijn

Berlijn staat bekend als een culturele stad. Behalve bovengenoemde historische bezienswaardigheden telt Berlijn ook tal van musea. Berlijn is de stad als je van kunst en cultuur houdt! Welke musea heb je onder andere in Berlijn?

 • Museumsinsel. Op dit museum eiland vindt je allerlei verschillende musea, met als bekendste het Pergamonmuseum.
 • Musea Berlin-Dahlem. Museum met drie verschillende collecties.
 • Deutsche Guggenheim. Een museum met vooral moderne kunst.
 • Museum Berggruen. Museum met de collectie van Berggruen.
 • Madame Tussauds. Ook in Berlijn staat een wassenbeeldenmuseum.

Uitgaan

Berlijn is niet alleen historisch en vol mooie bezienswaardigheden en musea. Nee, Berlijn is hartstikke hip. Berlijn staat ook bekend als één van de populairste uitgaanssteden van Europa. Je kan je heerlijk uitleven en genieten in de verschillende café's, discotheken en clubs. De leukste uitgaansmogelijkheden vind je onder andere in:

 • Friedrichshain
 • Prenzlauer Berg
 • Oranienstraße

Tips voor het boeken van een stedentrip naar Berlijn

Je kan een stedentrip naar Berlijn zo duur maken als je zelf wilt. Allereerst kan je de keuze maken voor het vervoer. Je kan bijvoorbeeld een vliegreis boeken voor een stedentrip naar Berlijn. Dit is echter wel de duurdere optie. Een goedkopere mogelijkheid is een busreis. Berlijn is prima aan te rijden met de bus. Verder zal je ook veel verschil in prijzen zien bij verschillende hotels. Wil je graag in luxe naar Berlijn of zie je je hotel alleen als slaapplek? Wanneer je graag luxe wilt en in het hotel wilt eten, dan doe je er slim aan om een duurder hotel met meerdere sterren te boeken. Maar wil je vooral naar Berlijn om wat te zien en wat te doen, dan kan je makkelijk geld besparen door een goedkoper hotel te zoeken. Verder betaal je natuurlijk voor het aantal nachten dat je wilt blijven. Een stedentrip van twee dagen is goedkoper dan een stedentrip van vijf dagen. Maar vaak scheelt dit niet veel in verhouding.

Conclusie

Berlijn is een stad met vele mogelijkheden. In principe is een stedentrip naar Berlijn voor iedereen een aanrader. Je kan namelijk alle kanten op met je bezoek. Houd je van kunst en cultuur? Dan is er genoeg te bekijken en te bezoeken. Maar ook kan je er goed uitgaan, er is een zeer ruim aanbod aan horecagelegenheden, clubs en café's. Maar je kan ook prima voor je rust naar Berlijn. Er is veel groen in Berlijn, zoals grote parken of de stadsstranden. Kortom, Berlijn is een stad waar je een keer geweest moet zijn!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden