Welke bezienswaardigheden zijn er in Amsterdam

Inleiding

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland, die ook een erg rijke geschiedenis heeft. Breng je binnenkort een bezoekje aan deze mooie stad dan mag je deze top  niet missen.

Nummer 1 Anne Frank huis

Anne Frank was een joods meisje dat ten tijde van de 2e wereldoorlog in het achterhuis ondergedoken zat. Het achterhuis was onder andere van haar vader Otto Frank. Anne Frank zat er ondergedoken van 1942 tm 1944. Daarna is ze uiteindelijk gestorven in maart 1945 in het concetratiekamp Bergen-Belsen. Na haar dood heeft helper Miep Gies de aantekeningen en het dagboek bewaard en die na de terug komst van Otto Frank aan hem gegeven. Toen hij de bevestiging had dat zijn dochter niet meer leefde heeft hij het dagboek van Anne Frank uitgegeven. Dit heeft tot een wereldwijde bekendheid geleid. De hoogtepunt voor vele bezoekers is toch het kamertje waar Anne Frank verbleef, ze had daar vele posters van filmsterren opgehangen en die hangen vandaag de dag er nog steeds. Ook kun je de groeistrepen van Anne en Margot op de muren vinden. Ook is de wereldkaart aanwezig waar Otto Frank de opkomst van de geallieerden bij hield.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 09.00-21.00 (15 september t/m 14 maart tot 19.00)Entreeprijs: € 7,50, 10-17 jaar € 3,50, onder 10 jaar gratis

Nummer 2 Rijksmuseum

Het rijksmuseum is de grootste museum die je in Nederland kan vinden. Het rijksmuseum herbergt wel meer dan een miljoen voorwerpen. Vandaag de dag ondergaat het rijksmuseum een grondige renavatie waarvvan er verwacht word dat het in 2013 afgerond is. Tijdens deze renovatie kun je de meesterstukken of de topstukken vinden in de zogenaamde Philipsvleugel. De tentoonstelling is verdeeld onder twee thema's:

  • Gouden eeuw: schilderwerken van o.a Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan Steen en Rembrandt
  • Delfs blauw: Hierbij worden zilveren en antieke porselijn tentoongesteld.

Wat je echt niet mag missen wanneer je een bezoekje aan het rijksmuseum brengt zijn de immens grootte poppenhuizen die ingericht zijn na de 17e eeuw.

Openinstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 09.00-18.00 (vrijdag tot 20.30)Toegangsprijs: € 10,00, onder 18 jaar gratis

Nummer 3 Rondvaart door de grachten

Wil je Amsterdam bewonderen dan kun je dat het beste doen met een rondvaart, hierbij kun je alles op je gemak bekijken zonder dat je last hebt van het drukke verkeer. Tijdens een rondvaart krijg je de volgende bezienswaardigheden te zien:

  • Gracht met de zeven bruggen
  • Houten magere brug over de Amstel
  • Het oude VOC schip

Het mooiste is om een rondvaart te nemen wanneer het al wat donker is en de stad en de bruggen versierd zijn met mooie lichtjes. De rondvaarten worden hoofdzakelijk verzorgt door twee bedrijven: Lovers en Kooij. Maar je kan ook via de oudste rondvaart schip(1909) een tochtje door de grachten nemen.

Openingstijden en entreeprijzen.

Bedrijf Lovers

Tijden: 09.00-18.00 (in de winter 10.00-17.00)Entreeprijs: € 9,00

Bedrijf Kooij

Tijden: 10.00-22.00 (november t/m maart tot 17.00)Entreeprijs: € 7,50, 4 t/m 12 jaar € 4,00, onder 4 jaar gratis

Blue Boot CompanyTijden

: 10.00-19.00 (oktober- maart tot 17.00)Prijs: € 10,00, 5 t/m 12 jaar € 6,00, onder 4 jaar gratis

Nummer 4 De Wallen 

Wij Nederlanders vinden de wallen heel erg normaal en zijn er aan gewend geraakt, maar zoals je je wel kan voorstellen is het voor de toeristen uit het buitenland erg bijzonder dat  raamprostitutie in Nederland legaal is. Daarom trekt de wallen erg veel toeristen. De naam de wallen is ontstaan door de oude burgwallen in Amsterdam. De rosse buurt is vooral te vinden in het noordelijk deel, de Oudezijds Achterburgwal en Oudezijds Voorburgwal.  Je kan nog veel meer op de wallen vinden dan alleen maar de raamprostitutie het volgende kun je er ook nog vinden:

  • Cannabismuseum
  • sextheaters
  • Coffeeshops

Ook kun je er een beeld vinden die bedacht is door Els Rijerse dit is een eerbetoon aan alle prostituees over de hele wereld. Bij het Prostitutie Informatie Centrum kun je onderbegeleiding van de experts een rondleiding aanvragen over de wallen.

Openingstijden en entreeprijzen

Prostitutie Informatie CentrumOpeningstijden: 12.00-19.00 (dinsdag t/m zaterdag)

Entreeprijs Wallenwandeling: € 12,50

Nummer 5 Historisch museum

Amsterdam is erg snel gegroeid je moet je voorstellen in de 13e eeuw was Amsterdam nog maar een klein vissersdorpje en in 1700 was het al uitgegroeid tot een wereldwijde handelsstad. Deze geschiedinis kun je helemaal volgen in het hstorisch museum van Amsterdam. In de schuttersgalerij kun je de mooiste schilderijen bewonderen van de Amsterdamse burgerwacht. Ook kun je de gehele geschiedenis bewonderen die onderverdeels is in : de jonge stad, de machtige stad en de moderne stad.

Openingstijden en entreeprijzen

Openingstijden: 10.00-17.00 (zaterdag en zondag vanaf 11.00)

Toegangsprijs: € 7,00, 65+ € 5,25, 6 t/m 18 jaar € 3,50, onder 6 jaar gratis