Cruises en Rondvaarten in Rotterdam

Rotterdam

Steeds meer Cruises zetten koers naar Rotterdam waar het centrum begint te verrijzen tot "De Manhattan van de Maas". De stad heeft deze imagoverandering in gang gezet van werkstad naar een wereldstad met meer ruimte voor wonen en recreatie.

De Holland Amerika Line (HAL) zet al enkele jaren voet aan wal op de Wilhelminakade en er zullen nog vele Cruise maatschappijen volgen, want Rotterdam heeft de smaak aardig te pakken.

Om het internationale symbool van de havenstad te versterken is het stoomschip de SS Rotterdam gerenoveerd en zal het nu dienen als trekpleister met restaurants en hotels.

Cruises Rotterdam

Rotterdam dankt zijn transitohaven aan de goede bereikbaarheid en positie naar het achterland en heeft daardoor decennia lang goed kunnen doorontwikkelen tot een wereldhaven.

Het Rotterdamse centrum is voor Cruises goed te bereiken en met een nieuwe cruiseterminal wil het nog meer toeristen trekken. Wanneer deze toeristen eenmaal in Rotterdam zijn kan het feest beginnen.

Wie dit vanaf het water wil doen kan genieten van de rondvaarten die er in Rotterdam te vinden zijn.

Connexxion

Inspringende op de files en vooral om de stad een extra imago te geven wordt connexxion op het water ingezet om Rotterdam meer toegankelijk te maken en auto's te blijven weren uit de stad.

De mobile waterstad heeft een forse stijging laten zien van passagier transporten.

Pannenkoekenboot

Diner op het water kan onder andere met de pannenkoekenboot die uw etentje een extra karakter geeft. Deze rondvaart over de Maas zeer geschikt als amusement voor kinderen en natuurlijk voor hen die eens wat anders willen.

Spido

Spido legt de nadruk op de Rotterdamse havens en gaat in op de totstandkoming van de haven vanaf het begin tot wat ze nu is. U wordt geleid langs lossende schepen en kunt genieten van het scheepvaartverkeer waardoor Rotterdam groot is geworden.

Watertaxi

Geen geduld om in de file te staan? Omrijden is er in ieder geval niet meer bij en files al helemaal niet meer. Deze watertaxi is in toenemende mate te zien in de Rotterdam en omstreken.

Waterbus

Splashtours bijt het spits af in Rotterdam op een manier waarbij u een rondrit en rondvaart in 1 kunt doen zonder ook maar uit te hoeven stappen met de nieuwe amfibiebus!

Deze toeristische amfibiebus introduceert toeristen in Rotterdam vanaf de mooiste plaatsen op land en water.

Wereldhavendagen

Zeilboten, marineschepen, roeiwedstrijden, cruises, rondvaarten, demonstraties met helikopters en iedereen die wilt laten zien wat ze in huis heeft in deze waterwereld.

Rotterdam staat hier in het teken van evenementen op het water en dit 3 dagen durende festijn dat jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers trekt wordt afgesloten met een schitterende vuurwerkshow.

Interne Links
Recreatie Rotterdam Caribbean Cruises Evenementen
SS Rotterdam Tour de France
Geld verdienen op Leerwiki met artikelen schrijven: meld je eerst aan en volg het uitgebreide instructieschema.