Naar Oostenrijk Bezoek Salzburg!

Vakantie naar Oostenrijk geboekt?

Heb je een vakantie naar Oostenrijk geboekt? Bezoek dan zeker de stad Salzburg liggend in het noorden van Oostenrijk en hoofdstad van de deelstaat Salzburg. Salzburg is goed te bereiken per auto, je moet echter wel zoeken naar een parkeergarage. Vanuit de meeste garages loop je snel het centrum van de stad in.

Waarom naar Salzburg?

In Salzburg is voor ieder wat wils, vrouwen kunnen er heerlijk shoppen in de vele kleine boetiekjes of in winkels van bekende merken. Mannen kunnen lekker een terrasje pakken en een biertje drinken. Op het oude marktplein, ook wel die Alter Markt genoemd heb ik zelf een heerlijk pizzaatje gegeten bij Tomaselli, een traditioneel cafe stammend uit 1703.

De stad bestaat uit twee gedeeltes gescheiden door de rivier de Salzach. Salzburg bevat vele kerken en kastelen, die allemaal het bezichtigen waard zijn en wat zeker niet in één dag te doen is. Een goed voorbeeld daarvan is de Dom van Salzburg, een zeer mooie kerk in barokke stijl.

De stad is verder heel goed bijgehouden en schoon. Op het grote plein zijn er allerlei culturele activiteiten, zoals muziekfestivals.

Van de meest opvallende bezienswaardigheden maak ik hieronder een kleine opsomming.

Als je nog meer wil lezen over Salzburg dan de kleine opsomming hieronder, lees dan verder in deze . Deze reisgids bevat naast bezienswaardigheden ook plattegronden en kaarten.

Festung Hohensalzburg

Festung Hohensalzburg is een kasteel dat 120 meter hoog op een heuvel ligt en vanuit de stad zelf gezien kan worden(zie afbeelding 1). De bouw van het kasteel begon in het jaar 1077. Ondanks zijn ouderdom ziet het kasteel er heden ten dage nog erg goed uit.

Afb.1.Festung Hohensalzburg bereikbaar met een lift.

Het kasteel diende als schuilplaats voor de aartsbisschop en heeft een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter. Tegenwoordig is het kasteel met een lift of te voet te bereiken via allerlei kleine wandelpaadjes.

Mozarts geboortestad

Leuk om de plek waar Mozart in 1756 geboren is te bezoeken en te zien waar hij precies is opgegroeid, want hij woonde er tot 1773. Vooral als je fan bent van zijn muziek is het interessant want het geboortehuis is nu een museum geworden, waarin voornamelijk 18de en 19de eeuwse muziekinstrumenten te zien zijn.

Dierentuin Hellbrunn Salzburg

Salzburg heeft een grote dierentuin, van ongeveer 13 hectare groot die ongeveer 400 verschillende diersoorten bevat. Er is onder andere een vogelpark, een roofdierpark, en de werelddelen Afrika, Amerika en Eurazie zijn klein nagebouwd, met daarin natuurlijk de bijhorende diersoorten.

De omgeving van Salzburg

In de omgeving van Salzburg op ongeveer 40 kilometer in Werfen liggen de Eisriesenwelt en burg Hohenwerfen. De Eisriesenwelt is een ijsgrot op grote hoogte en heel indrukwekkend om te bezoeken.

Burg Hohenwerfen is een kasteel van meer dan 1000 jaar oud in een zeer goede staat verkerend, met vele verschillende activiteiten en tentoonstellingen.

Wil je meer lezen over deze bezienswaardigheden? Kijk dan in het artikel:Oostenrijk; ook in de zomer ijzig koud!

Tot slot

Mocht je dus in de buurt zijn van Salzburg, sla het dan absoluut niet over. Er is nog zoveel meer te doen dan dat ik zelf gezien en beschreven heb, en ik weet ook zeker dat ik hier zelf nog een keer naar terug ga, al is het alleen maar om lekker te shoppen en een pizzaatje te eten.

Wil je eens naar de hoofdstad Wenen? Vind dan hier alle bezienswaardigheden in en rond Wenen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden