Bezienswaardigheden in de buurt van Postojna

  Postojna en de grotten van Postojna

Postojna

 Het Sloveense dorp Postojna, met haar toeristische Grotten van Postojna heeft miljoenen toeristen van over de hele wereld aangetrokken. Indien u van plan bent om naar de Grotten van Postojna te gaan, is het wellicht fijn om te weten welke andere bezienswaardigheden er in de buurt van Postojna zijn. Uiteraard zijn Postojna, en de grotten van Postojna interessant en uniek, maar als u meer van de Sloveense cultuur wilt zien, en het liefst in de buurt van Postojna, dan zijn onderstaande gebieden zeker ook de moeite waard.

Welke interessante bezienswaardigheden zijn er in de buurt van Postojna?

Lipica

Lipica (spreek uit: Liepietsa) is een klein Sloveens dorpje, dat minder dan 100 inwoners telt en waar de wereldberoemde Lippizaner paarden vandaan komen. Vandaag de dag is de stoeterij nog steeds volop in gebruik en worden er nog steeds paarden gefokt en getraind voor wedstrijden en jaarlijks wordt er de Lipica Open gehouden. Er is ook een hotel gebouwd, wat een moderne aanvulling op is op de historische setting.

Lipica

De naam Lipica is afgeleid van het Slavische woord Lipa, dat linde betekent, iets wat je erg veel ziet in dat gebied. Een leuk weetje is dat het personeel van Stoeterij Lipica voor elke veulen dat wordt geboren een nieuwe lindeboom plant. Een ander leuk weetje is dat Koningin Elizabeth II eind 2008 Lipica bezocht en een Lippizaner paard als geschenk kreeg.

Lipica heeft een mooie, natuurlijke omgeving met veel bergen en heuvels. Er is een kleur dominant aanwezig in het gebied, en dat is de kleur groen. Overal om je heen zie je de natuur volop bloeien, en alsof dat niet voor genoeg rust en ontspanning zorgt, is er ook een spa. Daarnaast is er volop de gelegenheid voor sportieve activiteiten, zoals golf, tennis, fietsen (fietsen zijn te huur) en natuurlijk: paardrijden! Uiteraard alleen op Lippizaner paarden. Daarnaast zijn er uitstekende restaurants in de buurt die Sloveense specialiteiten serveren.

Ajdovščina

Ajdovščina (spreek uit: Ajdowsjtsjiena) is een kleine Sloveense gemeente, die minder dan 20 km is verwijderd van de Italiaanse grens, en slechts 25 km van de Adriatische Zee. Er bevinden zich vele unieke Romeinse overblijfselen.

Enkele bezienswaardigheden in Ajdovščina die absoluut de moeite waard zijn, zijn:

Ajdovščina
 • Het uit 1480 daterende kerkje van H.Anna, inclusief muurschilderingen die in perfecte staat zijn.
 • Ruïnes van Martinuskerk
 • Kerk van HH Cyrillus en Methodius
 • Kerk van H. Petrus Kerk van H. Florianus
 • Dertiende-eeuwse kerk H. Paulus met grafveld nog uit de bronstijd
 • Vipavski Križ (kruis van Vipava) inclusief St. Franciscus, bijbehorend klooster en grote oude bibliotheek
 • Kasteel van Velike Žablje uit 1669
 • Romeins waterreservoir

 Kasteel Predjama

Het Predjama kasteel is een kasteel op slechts 9 kilometer afstand van Postojna. Het kasteel is gebouwd aan de ingang van een grot, en wordt al tientallen jaren niet meer bewoond.

Predjama

Enkele weetjes over Kasteel Predjama:

 • Tijdens het Paleolithicum was de grot waaraan het kasteel is gebouwd, bewoond
 • Het kasteel werd genationaliseerd door Joegoslavische Communistische Autoriteiten na de Tweede Wereldoorlog en werd toen een museum
 • In 1986 werd de film Armour of God, met Jackie Chan in de hoofdrol, opgenomen in kasteel Predjama
 • De grot werd in 2008 voor een opname van Ghost Hunters International onderzocht op de aanwezigheid van geesten...

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden