Vakantie in de Dominicaanse Republiek

Inleiding

Wanneer je van zon, zee en strand houdt, dan is een vakantie in het Caribisch gebied altijd een aanrader. De Dominicaanse Republiek is een mooie vakantiebestemming! De gemiddelde temperatuur is heel het jaar door rond de 25 graden. De zomermaanden zijn het warmst, terwijl het in de winter wat afkoelt. Bij de Dominicaanse Republiek kan gedacht worden aan witte stranden, een mooie zee en wuivende palmbomen. Maar is er nog veel meer in dit land te doen! Zo is bijvoorbeeld de noordkust uitermate geschikt voor watersporten, maar ook is er van alles te zien in de Dominicaanse Republiek. Verder zijn er ieder jaar verschillende evenementen en feesten met veel muziek waardoor er een geweldige sfeer is. Wat wil je allemaal weten over een vakantie in de Dominicaanse Repulbliek?

De Dominicaanse Republiek

Wanneer je naar een bepaald land op vakantie gaat, dan kan het nooit kwaad om je wat meer te verdiepen in het land zelf. De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola. De Dominicaanse Republiek ligt aan de rechterkant, terwijl aan de linkerkant Haïti ligt. In het zuiden ligt de hoofstad, namelijk Santo Domingo. De noordkust ligt aan de Atlantische Oceaan, terwijl de zuidkust aan de Caribische Zee ligt. De Dominicaanse Republiek kent 9,5 miljoen inwoners. De offiële taal is Spaans, maar in de toeristische gebieden kan men ook een aardig woordje Engels spreken.

Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

De populairste vakantiebestemmingen liggen aan de kust van de Dominicaanse Republiek. Je vindt bijvoorbeeld veel toeristen in en rond Santa Domingo. Wanneer je een keer wat anders wilt dan lekker aan het strand relaxen, dan zijn er genoeg bezienswaardigheden in de hoofdstad. Andere bekende badplaatsen in de buurt van Santa Domingo zijn Juan Dolio en Boca Chica. Bekende bezienswaardigheden in Santa Domingo zijn:

  • El Alcázar de Colón (het paleis van Columbus)
  • Torre del Homenaje (oud ford ingericht als museum)
  • Convento de los Dominicanos (universiteit uit 1510)

Maar ook in het oosten van de Dominicaanse Republiek kan je prima terecht als toerist. Hele gebieden zijn hier ingericht speciaal voor toeristen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit vele hotels variërend van één ster tot vijf sterren. Het bekendste gebied is de Punta Cana. Dit gebied is zeker een aanrader voor een strandvakantie. De zee is diepblauw en de stranden zijn wit. Ook voor duikers is dit gebied geschikt, voor de kust ligt namelijk een koraalrif.

Wanneer je meer van watersport houdt, dan zit je in het noorden van de Dominicaanse Republiek goed. De noordkust ligt aan de Atlantische Oceaan, waardoor je er prima kan surfen. De grootste stad in het noorden is Puerto Plata, andere populaire dorpen onder de toeristen zijn Cabarete en Sosúa. Verder vind je veel Nationale parken in de Dominicaanse Republiek. Een Nationaal park is een soort natuurpark. Je vindt er allerlei planten, bloemen en dieren. Zo kan je rustig genieten en kennismaken met de natuur van de Dominicaanse Republiek. Altijd al eens een walvis willen zien? Een bekend zeegebied is het Sanctuario Puerto. In dit gebied brengen Bultrug walvissen de winter door.

Wat wil je nog meer weten over de Dominicaanse Republiek?

  • Het landschap van de Dominicaanse Republiek is erg afwisselend, zo heb je er bergen, heuvels, moerassen en vlakke stukken. Hierdoor is de natuur ook erg gevariërd.
  • Je ziet er veel palmbomen en bananenbomen.
  • De landbouw is erg belangrijk in de Dominicaanse Republiek, denk hierbij bijvoorbeeld aan suikerrietplantages.
  • Bekende vogels die je kan tegenkomen zijn pelikanen, papegaaien en flamingo's.
  • Bekende feestdagen zijn Onafhankelijkheidsdag, Restoratie dag en Corpus Christi.
  • Bekende evenemanten zijn Carnaval, Festival de Merenque en Festival Internacional de Jazz.
  • Er is een tijdsverschil van 6 uur

Conclusie

Wanneer je van zon, zee, strand en mooie natuur houdt, maar toch een keer wat anders wilt dan is de Dominicaanse Republiek een aanrader. Dit land heeft een zeer zonnig en warm klimaat. Omdat het land op een eiland ligt is er een lange kustlijn. Veel dorpen en gebieden zijn gericht op toeristen. Je kan daardoor in luxe op vakantie en van allerlei faciliteiten genieten. Ook voor de natuur kan je naar de Dominicaanse Republiek. Er is een afwisselend landschap waardoor er veel planten, bomen en dieren te vinden zijn. Maar ook om te duiken en voor de walvissen kan je naar dit mooie land. Kortom, de Dominicaanse Republiek is de ideale plek voor een bijzondere vakantie!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden