Meer over de Metrosexueel

Wat is metrosexueel?

Met metrosexueel of metroman wordt gerefereerd naar een man met vrouwelijke trekjes. Alhoewel hij ogenschijnlijk zeer homosexueel overkomt is deze het niet daar deze wel een voorkeur heeft voor het vrouwelijke geslacht. De metrosexueel besteed zeer veel aandacht aan het uiterlijk ofwel het overkomen. Van persoonlijke verzorging en kleding tot atributen.

Een metrosexueel is op de hoogte van de allerlaatste mode en kleed zich ook hiernaar. Hij is een man die goed kan luisteren en van aanpakken weet als hij iets met zijn handen moet doen.

Daarnaast is een metrosexueel ook een verfente liefhebber van de (nieuwste) gadgets. Hij zal dan ook altijd een gadget bij zich dragen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een smartphone.

De metrosexueel heeft een goed inkomen en het grootste gedeelte van zijn inkomsten gaat op naar persoonlijke verzorging.

Deze type man valt zeer in de smaak bij de vrouwen want deze type is zeer open over zijn gevoelens en zegt openlijk en direct waarop het staat.

Voorbeeld van een metrosexueel: David Beckham

Ontstaan van de term metrosexueel

Mark Simpson Mark is een Briste journalist, schrijver en is actief in de omroepwereld die zich gespecialiseerd heeft in pop cultuur, media en masculiniteit. Daarnaast is hij ook bekend in zijn rol als commentator op uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken op de genoemde gebieden.

Op 15 november 1994 publiceerde hij een artikel in The Independent, de volgende woorden is een exacte quote uit zijn artikel: "Metrosexual man, the single young man with a high disposable income, living or working in the city (because that’s where all the best shops are), is perhaps the most promising consumer market of the decade. In the Eighties he was only to be found inside fashion magazines such as GQ, in television advertisements for Levi's jeans or in gay bars. In the Nineties, he’s everywhere and he’s going shopping."

De metrosexuele man is alleenstaand met hoge inkomsten. Hij werkten wootn in de stad, waar ook de leukste winkels zijn die de spullen hebben naar zijn smaak. In de jaren tachig was hij te vinden in de mode magazines, in televisie commercials van bekende jeans merken of in homo bars. Vanaf de jaren negentig is hij overal en aan het winkelen.

Enkele eigenschappen van de metrosexueel op een rijtje

  • heeft meestal een tasje bij zich waarin hij zijn persoonlijke spullen bewaart
  • heeft een kam bij zich
  • heeft een spiegel en make-up bij zich
  • zijn haren zijn altijd in model
  • ruikt altijd lekker (parfum)
  • gebruikt verschillende creme, waaronder hand creme, nacht creme, dag creme
  • zijn nagels zijn kort geknipt
  • heeft een gadget bij zich

Aanverwante variant: ubersexueel

De ubersexueel is een andere variant en staat los van de metrosexueel. De ubersexueel is gevoeliger en heeft meer interesse van de wereld om zich heen. Hij trekt de wereld in en houdt van de culturen. Hij laat zich niet beinvloeden door de laatste mode maar koopt wat hij wilt. Hij heeft respect voor de vrouw en zal hij haar verbaal niet onnodig storen. Enkele voorbeelden: George Clooney en Pierce Brosnan.