Uitleg over : Geheime genootschappen

'Uitleg over : Geheime genootschappen'

Inleiding

Het bestaan van geheime genootschappen wekt de interesses bij verschillende mensen ,de reden hiervoor is dat deze genootschappen gesloten zijn voor de gemeenschap, mede daardoor ontstaan er zoveel vragen en samenzweringstheorieën o.a.: Waar komen deze genootschappen vandaan? Wie zijn ze? Wat willen ze? Hoeveel invloed hebben ze tegenwoordig? Wie zijn hun vrienden en wie hun vijanden? Welke beroemde personen waren of zijn lid van een geheime genootschap? en de voornaamste vraag hebben zij invloed op de politiek ?

Wat is de betekenis van geheime genootschap?

Een geheim genootschap is een verzamelnaam voor verenigen op niet-verwantschapelijke grondslag, waarvan de leden (meestal mannen )een zekere geheimhouding betrachten tegenover buitenstaanders. Zij komen voor over de gehele wereld voor

Welke geheime genootschappen zijn er in de wereld ?

  • Bilderberggroep.
  • Illuminati.
  • Skull and Bones.
  • Vrijmetselarij.
  • Priorij van Sion.
  • Rozenkruisers.
  • Ku Klux Klan.
  • De zwarte hand , ...

Let wel op: Sommige misdaadorganisaties zoals de Camorra,Cosa Nostra ,... ook worden bestempeld als geheime genootschappen.

Geschiedenis van enkele geheime genootschappen.

Vrijmetselaars

Het officiële begin van de Vrijmetselarij wordt gewoonlijk op 1717 gedateerd, toen de Grootloge van Londen werd opgericht, die in 1723 een reglement liet drukken dat naar de schrijver de Constitutions van Anderson wordt genoemd.

Illuminati 

1 mei 1776, stichtte Adam Weishaupt (1748-1830), hoogleraar Kerkelijk Recht aan de Universiteit van Ingolstadt Beieren , een geheim genootschap dat - nadat de namen Perfectibilisten en Bijenorde waren verworpen - bekend werd als de orde der Illuminaten.

Skull and Bones

Aan de universiteit van Yale werd in 1832 dit geheim genootschap opgericht door William Huntington Rusell en Alphonso Toft.

Ku Klux Klan 

In 1866 gesticht in Tennessee, maar na enkele gewelddadige jaren weer ontbonden. Mede door het succes van D.W. Griffith' film Birth of a Nation werd hij in 1915 heropgericht.

De zwarte hand

Een Servische geheim genootschap, dat grofweg actief was tussen 1910 en 1917. Het was een terroristische organisatie die de aansluiting van Bosnië en Herzegovina bij Servië nastreefde.

Het doel van geheime genootschappen.

Er wordt beweert dat het doel van de genootschappen is om regeringen en godsdiensten - m.n. het Christendom en Islam - omver te werpen. In de ontstane chaos willen ze de macht grijpen en een wereldregering vormen onder hun eigen dictatoriele leiding. Onder die dekmantel zou in 1945 na de tweede wereldoorlog, door 51 landen de verenigde naties zijn opgericht (om totale wereldheerschappij te kunnen bereiken). Ten slotte willen ze door hun invloed op de media (tv zenders , radio, internet, kranten) en politici de ontkenning van God opdringen aan de gelovige mensen en zodanig streven naar het atheïstisme als levenbeschouwing.

Welke beroemde personen waren of zijn lid van een geheim genootschap?

(Dit zijn enkele namen van beroemde personen die op het internet circuleren.)

  • Ex president ,George Bush. -Senator ,John kerry. -Ex president ,George H.W. Bush. -George Washington. -Benjamin Franklin. -Karl Marx. -Voltaire. -Charles Darwin. -Wolfgang Amadeus Mozart. -Friedrich Nietzsche,...

Samenvatting

De bedoeling van deze artikel is niet om alle antwoorden i.v.m geheime genootschappen te kunnen beantwoorden ( realistisch gezien is dit ook niet mogelijk) maar om de intresse te kunnen wekken over dit onderwerp bij de lezers .

Slotwoord

Lezers die het onderwerp verder willen onderzoeken zullen verbaasd zijn van alle samenzweringstheorieën die er op internet zijn, maar gelooft u mij maar, de meeste zijn te absurd om serieus genomen te worden. Mocht het zo zijn, dat de geheime genootschappen ,de wereld regeren zal deze artikel nooit gepubliceerd worden op het internet.