Hoe kun je voordelig op vakantie

Inleiding

Met de crisis in Nederland en de zomer voor de deur lijkt een vakantie ver weg. In mei wordt het traditionele vakantiegeld weer uitgekeerd, maar niet iedereen weet zeker of ze dit wel willen besteden. Mensen zijn op dit moment erg zuinig met hun geld en dat is ook te merken met het aantal vakanties dat geboekt wordt. Toch zijn er mogelijkheden om voordelig op vakantie te gaan en daardoor na de zomer nog (vakantie)geld over te houden. Maar hoe houd je eigenlijk nog geld over na de zomer? Oftewel, hoe kun je voordelig op vakantie?

Voordelig op vakantie

Reislustige mensen zullen ook dit jaar een (dure) vakantie boeken naar de tropen of landen zoals Noorwegen, Thailand, Argentinië of Australië. Toch zijn er ook genoeg mensen die wel graag op vakantie willen, maar er niet te veel geld aan uit willen geven en bovenstaande reizen te duur vinden. Ze houden rekening met de crisis en willen graag wat (vakantie)geld achterwege houden als reserve. Voor deze mensen zijn vakanties waarbij je aan het eind nog wat geld over houdt een goede optie. Hieronder worden twee mogelijke reisbestemmingen besproken en ook nog wat tips gegeven om je vakantie zo voordelig mogelijk te houden!

Vakantie in eigen land

In Nederland zelf zijn een tal van mogelijkheden om de vakantie op een leuke manier door te brengen. Bekende vakantiebestemmingen zijn de kustplaatsen, Amsterdam en de Veluwe. Ook gaan er jaarlijks duizenden mensen kamperen in ons eigen koude kikkerlandje.

Een minder bekende, maar erg leuke vakantiebestemming is Zuidoost Brabant. Hier zijn zowel natuur als cultuur in overvloed aanwezig. Je kunt ervoor kiezen om in een van de steden te verblijven, zoals Tilburg of Eindhoven, of je blijft wat uit de buurt van de drukte en  kiest een accommodatie op het platteland. Als je de natuur op wilt zoeken, kun je terecht bij de Peel, de Kempen, de Loonse en Drunense Duinen en de iets minder bekende Strabrechtse Heide.

Vakantie in Duitsland

Wil je toch nog iets meer dan een vakantie in eigen land? Een goedkope buitenlandse trip ligt slechts op enkele uren reizen. Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een goedkope toeristische trekpleister. Berlijn, dat zich op slechts zes uur rijden van Utrecht bevindt, is een bruisende stad. Je vindt er talloze gezellige cafeetjes en restaurantjes, maar ook genoeg culturele uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan de Brandenburger Tor, de Berliner Dom of de Berlijnse Muur. Wil je liever de natuur opzoeken? Ook dat is mogelijk. Net buiten de stad zijn er prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen of fietsen.

Berlijn is een uitstekende stad om je vakantie door te brengen omdat het een zeer goedkope stad is. Voor een appel en een ei heb je een uitstekende maaltijd in een van de restaurantjes. Ook overnachten is zeer goedkoop. Je kunt kiezen voor een hotel, een camping of een appartement. Alles is mogelijk.

Tips voor een voordelige vakantie

  • Reis op eigen gelegenheid. Wil je alsnog naar landen als Spanje of Griekenland, kies dan niet voor het vliegtuig, maar voor  een voordeliger voertuig. Een busreis is bijvoorbeeld veel goedkoper dan een vliegticket. Ook de eigen auto is een goede optie. Het enige nadeel aan reizen met eigen vervoer is, dat het meer tijd in beslag neemt dan een vliegreis.
  • Boek een vakantie buiten het seizoen om. Als je geen kinderen hebt is dit een goede manier om geld te besparen. Boek een vakantie buiten het drukke seizoen om, dit zal veel geld besparen aangezien de prijzen vaak goedkoper zijn.
  • Ga een midweek of weekend weg. Mocht je alsnog graag weg willen naar een duur land, ga dan niet gelijk twee weken, maar houd het bescheiden: ga een midweek of weekend. Hierdoor heb je toch het gevoel dat je weg  bent geweest, maar kost het niet al te veel geld. De resterende tijd kun je vullen met uitstapjes in eigen land, bijvoorbeeld een dagje naar zee, naar een dierentuin of pretpark of gezellig wandelen of fietsen in de natuur!

Conclusie

Er zijn een aantal mogelijkheden om na de vakantie nog vakantiegeld over te houden. Allereerst kun je ervoor kiezen om op vakantie te gaan in eigen land. Ook kun je ervoor kiezen om de vakantie wel in het buitenland te vieren, maar niet zo ver weg te gaan: Berlijn is een goedkope optie. Verder zijn er nog een aantal tips om je vakantie zo goedkoop mogelijk te houden. Reis bijvoorbeeld met eigen vervoersmiddelen en niet met het vliegtuig. Dit bespaart al gauw tientallen euro’s. Als je geen kinderen hebt, is het slim om buiten het seizoen om op vakantie te gaan. Verder kun je de tijdsduur van je vakantie inkorten, bijvoorbeeld door slechts een midweek of weekend op reis te gaan. 

Bron afbeelding: Wikimedia Commons, CC-BY, A. Savin

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden