Iedere dag de beste aanbiedingen

Inleiding

Sinds jaar en dag zijn er webshops met een afwijkende formule. In plaats van een uitgebreide winkel met diverse produkten, hebben deze winkels maar een aanbieding op een bepaald moment, tot het produkt uitverkocht is of de maximale aanbiedingsduur verstreken is. Bovendien kun je maar een beperkt aantal bestellen. De meeste van deze webwinkels zijn one-day-offer-shops, dat wil zeggen: 1 produkt per dag. Sommige winkels wijken hier van af en bieden een paar produkten aan of gebruiken een andere periode, bijvoorbeeld een week.

Door deze werkwijze zijn de winkels in staat om grotere hoeveelheden in een keer te verkopen, wat tot betere inkoopprijzen en dus lagere verkoopprijzen leidt. Kortom: leuk als je van verrassingen houdt en kunt wachten op een interessante aanbieding. Geregistreerde gebruikers worden vaak iets eerder op de hoogte gesteld van nieuwe aanbieding dan de niet-geregistreerde passant.

Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk iBOOD. Dit Amsterdamse bedrijf is de grootste one-day-offer-shop in Europa en is actief in 19 landen, terwijl veel concurrenten slechts in 1 of 2 landen opereren. iBOOD heeft dus een behoorlijke afzetmarkt en kan daardoor scherp inkopen.

Hoe werkt het?

Bij sommige van deze webshops moet je eerst een account aanmaken met je persoons- en betalingsgegevens. Met dit account kun je dan ook reageren op het forum van de winkel. Voor iedere aanbieding wordt er een nieuw onderwerp aangemaakt, waar je terecht kunt met vragen over het produkt of je bestelling, om vragen van anderen te beantwoorden, of simpelweg om je interesse of desinteresse in de aanbieding kenbaar te maken. Regelmatig zijn er ook moderators actief om vragen te beantwoorden of om in te grijpen als iemand zich niet aan de forumregels houdt.

Ook zijn er webshops waar het niet nodig is om een account te maken; je vult dan gewoon je gegevens in op het moment dat je wilt bestellen. Bij deze websites is over het algemeen geen forum.

Betaling

Kun je bij gewone webshops nog vooruitbetalen of onder rembours, hier is dat meestal niet mogelijk. Alles dient direct voldaan te worden via iDeal, PayPal, credit card of Bancontact/Mister Cash (voor België). Welke betaalmethoden gebruikt worden verschilt van winkel tot winkel.

Waar kan ik de aanbiedingen vinden?

Webshop Opmerkingen
1DayFly.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00
24Actie.nl Dagaanbieding, ingaand om 0:00; onderdeel van MuizenShop.nl
Aanbiedingsknaller.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00
Actiespullen.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00; betreft een aanbieding van een multi-shop bedrijf, dus afwisselende aanbiedingen. Deze dagaanbieding stond voorheen op ShopVanAlles.nl maar heeft nu een prominenter plekje gekregen.
AlleenWoensdag.nl Dagaanbieding, maar alleen op woensdag
Avao.nl Weekaanbieding, ingaand maandag 9:00; betreft auto-gerelateerde aanbiedingen
DagActie.nl Dagaanbieding, ingaand op onverwacht tijdstip
DagKnaller.nl Dagaanbieding, ingaand om 7:00
Dagproduct.nl Dagaanbieding (gewoon en 18+), ingaand om 0:00
DailyMania.nl Dagaanbieding van Media Markt Amsterdam Arena
Dectwinkel.nl Weekaanbieding
DesignerLingerie.nl Iedere dag een nieuwe weekaanbieding, ingaand om 0:00. Elke dag komt er een aanbieding bij die 7 dagen geldig is, en verdwijnt er een andere aanbieding. Daarnaast 1 permanente aanbieding, in totaal dus altijd 8 aanbiedingen. Let op: het betreft alleen dameslingerie!
Dixons Dagdeals Dagaanbieding, ingaand om 0:00; alleen op werkdagen
Doebie.nl Dagaanbieding, ingaand om 0:00
GameOffer.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00; aanbiedingen zijn voornamelijk computerspelletjes en zijn ook te vinden in bijbehorende webshop
Headsetcenter.nl Weekaanbieding
iBOOD.nl Dagaanbieding, ingaand om 0:00
Just247.nl Dagaanbieding, ingaand op wisselende tijdstippen, minimaal 4 uur en maximaal 48 uur via de website te bestellen
Koopjessite.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00
MegaGadgets.nl Dagaanbieding, ingaand om 0:00; aanbiedingen zijn voornamelijk gadgets en zijn ook te vinden in bijbehorende webshop
NiceDeals.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00
OneDayOnly.nl Dagaanbieding, ingaand om 0:00
PriceAttack.nl Weekaanbieding in drievoud, ingaand op wisselend tijdstip; aanbiedingen zijn minimaal een week en maximaal twee weken te bestellen
PriceX Dagaanbieding, ingaand om 0:00
shirtvandedag.nl Dagaanbieding, ingaand om 0:00; aanbiedingen zijn t-shirts met een originele opdruk
ShopVanAlles.nl Dagaanbieding, ingaand om 12:00; betreft een aanbieding van een multi-shop bedrijf, dus afwisselende aanbiedingen. De dagaanbieding is onlangs ondergebracht op een aparte website Actiespullen.nl, maar is hier nog wel bereikbaar.
Vergelijk.nl Super Dagdeal Dagaanbieding, ingaand om 12:00
WAAT? Weekaanbieding, ingaand op wisselend tijdstip (meestal donderdag/vrijdag); betreft aanbiedingen uitsluitend gericht op vrouwen
WeekOpWeek Weekaanbieding, ingaand dinsdag op woensdag om 0:00
Wehkamp Lunchbreaker Dagaanbieding, alleen geldig tussen 12:00 en 13:00