Hoe bespaar je elke dag geld

Inleiding

Geld lenen, BKR notering, hypotheek lasten, inflatie, B.T.W., enzovoort. Geld, alles draait erom maar helaas hebben de meeste van ons er te weinig van. In dit artikel geef in een aantal manieren om op een simpele manier geld te besparen, elke dag. Op die manier kun je wat geld over houden en dat dan besteden aan leuke dingen.

Stappen

  1. Bedenk dat je nooit meer geld kunt en moet uitgeven'dan je binnen krijgt.' Het bijhouden van je maandelijkse inkomsten en uitgaven is een gemakkelijke manier om dit in de gaten te houden.
  2. Maak je lunch thuis en neem het mee naar je werk. Een lunch in de kantine voor 3 Euro lijkt weinig maar het is goedkoper thuis je brood te smeren en het mee te nemen naar je werk.
  3. Regel een spaarpot en stop hier het kleingeld in dat normaal los in je broek of jaszak zit. Geen losse Euro's in je zak die gemakkelijk uitgeeft aan 'nutteloze' dingen. Het zal je verbazen hoe snel je spaarpot vol zit.
  4. Doe de lichten uit in de ruimten waar je niet bent en let op telefoonladers die nog in het stopcontact zitten.
  5. Hamsteren. Koop producten met een lange houdbaarheidsdatum wanneer ze in de aanbieding zijn.
  6. Kook voor meerdere dagen in een keer. Kook 2 zoveel als je normaal zou maken en vries vervolgens de helft in. Dit scheelt bovendien een bezoekje aan de supermarkt.

Zelf artikelen schrijven? Klik hier.

Geld verdienen met gratis pokeren? Klik hier

hypotheek bkr notering gratis lenen lening advies geld