Hoe verkoop ik succesvol op Marktplaats tips

Inleiding

Het is de op twee na best bezochte site van Nederland, Marktplaats. Dagelijks worden er duizenden nieuwe advertenties op deze populaire veilingsite geplaatst. Marktplaats is, met zo’n 6 miljoen advertenties, dan ook de grootste veilingsite van Nederland. Het is dus de perfecte plaats om uw spullen te verkopen. Maar hoe zorgt u ervoor dat juist uw advertentie opvalt tussen al het aanbod? Kortom, hoe verkoop ik succesvol op Marktplaats? Hieronder een paar gouden tips!

Advertentie op Marktplaats: 1. De titel

Een goede titel voor uw advertentie op Marktplaats is het halve werk. Uw advertentie wordt namelijk gevonden op basis van de woorden in de titel. De titel moet woorden bevatten waarop mensen uw advertentie gaan vinden in de zoekmachines en bij de zoekfunctie op Marktplaats. Bedenk hierbij dat bij de zoekfunctie op Marktplaats niet de advertentietekst, maar de advertentietitel van belang is.

Toepassen: Als u bijvoorbeeld een spijkerbroek verkoopt, vermeld dan ook de synoniemen in de titel, in dit geval het woord jeans. Vermeld ook het merk, of verwante merken van de spijkerbroek. Kortom gebruik je fantasie en gebruik tot slot de maximale lengte van de titel!

Advertentie op Marktplaats: 2. De advertentietekst

In tegenstelling tot de zoekmachine op Marktplaats doorzoekt de zoekmachine van Google en andere zoekmachines wel de hele advertentietekst. Het is dus niet alleen van belang om in de titel zoekwoorden te gebruiken, maar ook in de advertentie zelf. Vanzelfsprekend moet de advertentie de functionele eigenschappen van het artikel bevatten als de maat, het merk, de kleur etc. Vermeld hierbij zoveel mogelijk informatie die u weet. Deze informatie kan heel eenvoudig aantrekkelijk worden omschreven. Denk hierbij aan bijvoeglijke naamwoorden. Omschrijf het artikel beeldend en ‘mooi’.

Voorbeeld: De lichtgewassen denim jeans van het populaire merk G-Star.

Advertentie op Marktplaats: 3. De bijgevoegde foto’s

Goede foto’s maken of breken uw Marktplaats advertentie! Neem dus de tijd om goede foto’s van het artikel te nemen. Algemene tips:

De achtergrond: De achtergrond mag nooit van het product afleiden, zorg dus voor een effen achtergrond. Zorg ook dat er geen andere voorwerpen in beeld zijn.

Het artikel: Zorg dat het artikel goed in beeld komt, beeldvullend is. Maak de artikelen ook goed schoon, strijk de kleren, poets de stoel etc. Overig: Zorg voor een goede lichtinval. Maak tot slot veel foto’s, zodat de drie beste op Marktplaats kunnen worden geplaatst.

Welke foto’s zet ik op Marktplaats?

Kies drie verschillende foto’s van het product. Bijvoorbeeld een totaalfoto en twee detailfoto’s. Denk er ook aan om eventuele opvallende details te fotograferen, maar ook mankementen en het eventuele (keur)merk.

Toepassen:Bij de spijkerbroek kunt u een aanfoto plaatsen, een foto van de achterkant met de leuke ritsjes en een foto van het merk. Eventueel kan er in de advertentie aangeven worden dat men contact op kan nemen voor meer foto’s.

Tot slot

U heeft nu de drie ingrediënten voor een topadvertentie op Marktplaats, maar wat kunt u er zelf nog meer aan doen om te zorgen dat u het artikel daadwerkelijk verkoopt?

De categorie: Denk goed na in welke categorie u de advertentie op Markplaats wilt plaatsen. Als een product in meerder categorieën past, kies dan voor de categorie die waarschijnlijk het meest bezocht wordt.

Promotie: Wijs andere mensen op uw advertenties op Marktplaats. Vermeld het aan vrienden, kennissen, maar denk ook aan het vermelden van de link op bijvoorbeeld forums.

Het is belangrijk even geduld te hebben, wees niet betreurd als u niet gelijk de reacties krijgt op uw Marktplaats waarop u had gehoopt. Het kan even duren voordat een koper zich meldt voor een artikel. Ga ook niet gelijk akkoord met het eerste de beste bod, vaak bieden mensen namelijk tegen elkaar op. Het bedrag voor uw artikel neemt hierdoor toe. Succes met verkopen!