Tips om snel je computer te verkopen

De eerste stap die moet worden gedaan is het zoeken van een goede adverteersite. Goede sites om tweedehands spullen te verkopen zijn: 

  • Marktplaats
  • Speurders
  • Computermarktplaats
  • Ebay

Ook kun je je computer verkopen aan winkels die tweedehands spullen verkopen of aan winkels die zelf computers en computeronderdelen verkopen, zoals computerland en norrod.

PC in orde maken

Belangrijk bij het verkopen va je pc is het schoonmaken en formatteren van je computer. Zorg dat de computerkast er netjes uitziet en als je ook een beeldscherm verkoopt zorg ervoor dat deze is schoongemaakt (voor LCD monitoren zorg ervoor dat je speciaal LCD-schoonmaak middel gebruikt voor het schoonmaken van deze monitoren). Het formatteren van de pc is ook erg belangrijk en eventueel het er opnieuw opzetten van Windows of een ander besturingssysteem kan erg helpen zodat de koper kan zien hoe snel de pc bijvoorbeeld is en alle eigenschappen kan bekijken van de computer. Verwijder alle stof die in de computerkast zit en er buitenom zit.

Ook erg belangrijk is het schoonmaken van toetsenbord en muis als deze erbij worden verkocht. Een toetsenbord is vaak nog viezer dan een wc-bril! Erg belangrijk dus dat deze er netjes uitzien.

Advertentie plaatsen

Het meest belangrijke bij het plaatsen van een advertentie is te zeggen waarom je de computer verkoopt. Gebruik geen zinnen zoals: "computer is niet snel genoeg dus heb een nieuwe gekocht" of "computer liep steeds vast" of iets dergelijks. Zeg gewoon dat je hem niet meer gebruikt of dat je een laptop gekocht hebt ofzo. Ook niet onbelangrijk is het plaatsen van alle eigenschappen van de computer (geheugen, processor-snelheid, harde schijf, dvd-speler, type moederbord, soort videokaart, geluidskaart wel/niet aanwezig, aantal usb-poorten, enz.). Plaats bij de advertentie je telefoonnummer (als je dat niet erg vindt) of emailadres. Wanneer je je telefoonnumer plaatst heb je meer kans dat er mensen reageren op je advertentie en dus sneller de computer kan verkopen. Houd in het geval van het geven van je emailadres deze altijd in gate en reageer zo snel mogelijk op mailtjes van eventuele kopers. Gebruik ook nette woorden zodat de koper meteen wat vertrouwen krijgt in je. Netjes een mailtje beginnen en eindigen.

Verkopen

Zorg ervoor dat alles compleet is, dat alle dozen van alle verschillende componenten (wanneer aanwezig) er zijn en dat alle boekjes en dergelijke ook aanwezig zijn. Een extraatje is het installeren van windows of een ander besturingssysteem zodat de gebruiker meteen aan de slag kan. Het leveren van een toetsenbord en muis kan ook erg aansteken en daarmee zal de koper alleen maar liever het product kopen. Ook helpt het om de koper te vragen waarvoor hij of zij de computer voor gaat gebruiken zodat je eventueel tips kan geven voor het eventueel upgraden van de pc (wanneer nodig).Doe eventueel de computerkast open om te laten zien hoe hij er van binnen uitziet en wat er nog mee gedaan kan worden (pimpen, upgraden, enzovoort). Het makkelijkste is gewoon contant af te rekenen en de koper naar jou toe te laten komen zodat je niet makkelijk opgelicht kan worden.

Handige links

Plaats een vacature op marktplaats

Online marktplaatsen

Tips voor het verkopen van tweedehands spullen (algemeen)