Online boodschappen doen

Inleiding

Voor mensen met een fulltime baan of mensen die niet zelf in staat zijn om hun boodschappen te doen is het een uitkomst. Met een paar muisklikken kan je tegenwoordig je boodschappen online bestellen. Je geeft door wat je nodig hebt en je boodschappen worden netjes thuis bezorgd. Dit betekent geen getob meer in de supermarkt, geduw met karretjes, de zoektocht naar producten en lange rijen bij de kassa's! Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om hun boodschappen online te bestellen. Hoe werkt het online bestellen van je boodschappen precies? En wat zijn de voordelen en nadelen van het boodschappen doen via internet?

Online boodschappen doen

Er zijn verschillende sites waar je online je boodschappen kan doen. Verschillende supermarkten bieden de mogelijkheid om je boodschappenlijstje door te geven. Maar er zijn ook speciale online supermarkten. Deze hebben geen winkel, maar bieden hun spullen alleen via internet aan. Voor allebei de mogelijkheden valt wat te zeggen. Veel mensen zijn gehecht aan hun eigen supermarkt. Ze hebben vertrouwen in de spullen en vinden het daarom een fijn idee dat hun boodschappen bij die supermarkt vandaan komen. De naam van echte online supermarkten zegt je waarschijnlijk niet zoveel. Maar deze supermarkten zijn wel helemaal gespecialiseerd in het online boodschappen doen. Ze vinden bijvoorbeeld goede spullen en een goede service belangrijk.

Hoe werkt het online boodschappen doen?

Wanneer je online boodschappen wilt doen, is het belangrijk dat je van tevoren al bedenkt wat je nodig hebt. Je geeft namelijk over het algemeen één keer per week een grote bestelling door. In principe betaal je niks extra's voor je boodschappen, maar betaal je alleen de bezorgkosten. Het is dus zonde van je geld om de vergeten boodschappen ook te laten bezorgen.

Van tevoren is het dus aan te raden om een boodschappenlijstje te maken. Op sommige sites word je hierbij zelfs geholpen. Ze geven bijvoorbeeld tips voor maaltijden en wat je hiervoor nodig hebt. In principe werkt het online boodschappen doen net zoals gewoon boodschappen doen. Alle producten staan gesorteerd op soort. Je hoeft ze alleen maar op te zoeken en in je winkelwagentje te leggen. Het word je wel makkelijk gemaakt door bijvoorbeeld te zoeken op merk of soort product. Na afloop kan je je bestelling zien en worden je boodschappen in orde gemaakt. De meeste winkels waar je online boodschappen kan doen proberen aan te houden dat je binnen 24 uur je boodschappen hebt. Gemiddeld betaal je rond de vijf tot zeven euro voor het thuis bezorgen.

Voor wie is het online boodschappen doen een uitkomst?

 • Voor mensen die een hekel hebben aan boodschappen doen
 • Voor mensen met een fulltime baan en die geen zin hebben om op hun vrije dag boodschappen te gaan doen.
 • Voor mensen die geen tijd hebben om boodschappen te doen
 • Voor mensen die bijvoorbeeld door lichamelijke of psyschische klachten niet in staat zijn om hun boodschappen te doen.
 • Voor mensen die bijvoorbeeld geen auto tot hun beschikking hebben en normaal meerdere keren per week naar de supermarkt moesten om alles in huis te krijgen

Voordelen en nadelen van het online boodschappen doen

Natuurlijk zijn er ook voordelen en nadelen te benoemen voor het doen van je boodschappen via internet. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Je hoeft de deur niet meer, met een paar muisklikken kan je al je boodschappen bestellen.
 • Je hoeft zelf niet meer te sjouwen met je boodschappen
 • Het gaat een stuk sneller, dus je houdt tijd over voor andere dingen
 • Je kan boodschappen doen op ieder tijdstip
 • Je blijft op de hoogte van de nieuwste producten en aanbiedingen
 • Vaak heb je de mogelijkheid om te pinnen

Nadelen

 • Het kan lastig zijn om van tevoren een boodschappenlijstje te maken. Sommige mensen krijgen juist inspiratie tijdens het boodschappen doen.
 • Je betaalt bezorgkosten
 • Vaak moet je alsnog naar de supermarkt als je wat boodschappen vergeten bent of als je producten wilt die geen week goed blijven.
 • Je kan niet je eigen producten uitzoeken.
 • Het is niet in alle plaatsen mogelijk om je boodschappen thuis te laten bezorgen. Check dit eerst voordat je online boodschappen gaat doen.

Conclusie

Het wordt steeds populairder om online boodschappen te doen. Het is namelijk reuze makkelijk. Je hoeft zelf de deur niet meer uit en met een paar klikken bestel je zo al je boodschappen. je hebt op internet verschillende sites waar je online boodschappen kan doen, maar je kan ook even bij je eigen supermarkt navragen of ze een bezorgdienst hebben. Je betaalt een klein bedrag om je boodschappen thuis te laten bezorgen. Een nadeel kan zijn dat je van tevoren goed moet bedenken wat je allemaal nodig hebt!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden