Zo kies je de goedkoopste en toch stijlvolle uitvaart

Inleiding

Valt er een overlijden in je gezin of familiekring te betreuren, dan is er niet alleen het emotionele lijden waarmee je wordt geconfronteerd. Daarbij komen ook heel wat zakelijke beslommeringen om het hoekje kijken. Zo onder meer de regeling van de uitvaart. Een uitvaartplechtigheid is duur. Steeds meer landgenoten kiezen dan ook voor een uitvaartverzekering, maar je kan nu ook een goedkope, betaalbare en toch stijlvolle uitvaartplechtigheid regelen online. Dat doe je via Uitvaart Compact, een onderdeel van de Nederlandse PC Hooft Groep. Wat houdt een begrafenisplechtigheid via Uitvaart Compact in? Wat zijn de mogelijkheden en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Uitvaart Compact:stijlvol én betaalbaar afscheid

Uitvaart Compact is een stijlvol, en toch voor iedereen betaalbare uitvaartplechtigheid die volledig online wordt geregeld, en waarbij je achteraf nooit voor (financiële) verrassingen wordt geplaatst. Hier wordt de dienstverlening tot de essentie beperkt, zonder al teveel dure extra's. Wie voor Uitvaart Compact kiest, betaald het afgesproken bedrag op vooraf, waardoor je later nooit voor onverwachte uitgaven wordt geplaatst. Uitvaart Compact is afscheid nemen in alle eenvoud, en biedt een oplossing voor hen die een klassieke begrafenisplechtigheid niet kunnen betalen. Zo een klassieke plechtigheid kost nu gemiddeld 10000 euro, en de begrafenissector zelf berekende dat deze kostprijs de komende jaren vlug zal stijgen tot 14000 euro. Meteen voldoende reden om een begrafenisplechtigfheid via Uitvaart Compact minstens in overweging te nemen.

Compact Basis: de eenvoudigste uitvaartplechtigheid

Hou je niet van een uitvaartplechtigheid met veel toeters en bellen, maar sta je voor het meest essentiële, dan kies je voor Compact Basis. Het betreft een piëteitsvolle begrafenisplechtigheid of crematie zonder opbaring van de overledene of aulaplechtigheid. Familie en nabestaanden nemen hier in privésfeer afscheid en er zijn geen extra wensen waarmee rekening moet gehouden worden. De overledene vindt zijn laatste rustplaats in een in een algemeen graf, waar verschillende overledenen zonder enige familieband zijn begraven, en dit voor een periode van tien jaar. In geval van een crematie heb je de keuze tussen het verstrooien of het bewaren van de as in een asbuis.

  • Kostprijs crematie: 1450 euro.
  • Kostprijs begrafenis: 1550 euro.

Compact essentie: afscheid nemen in familiekring

Compact Essentie is een mogelijkheid van afscheid nemen in beperkte familiekring, en dit gedurende maxumum één uur. De overledene wordt thuis of in een uitvaartcentrum opgebaard. Kies je voor een klassieke begrafenis, dan vindt de afscheidsplechtigheid één dag voor de teraardebestelling plaats. De overledene wordt begraven in een algemeen graf met verschillende overledenen samen gedurende een periode van tien jaar. Bij crematie kan de as zowel uitgestrooid als bewaard worden in een asbuis.

  • Kostprijs crematie: 1850 euro.
  • Kostprijs begrafenis: 1950 euro.

Compact Compleet: aulaplechtigeid en concoleance

Compact Compleet is de meest uitgebreide formule van afscheid nemen en is vergelijkbaar met een gebruikelijke, traditionele uitvaartplechtigheid. Je kan hier kiezen tussen een opbaring van de overledene thuis of in een uitvaartcentrum. Er kan afscheid genomen worden in brede kring, thuis in vertrouwde omgeving of in een uitvaartcentrum voorafgaand aan een aulaplechtigheid. Na de begrafenisplechtigheid is er mogelijkheid tot condoleance voor zo'n n vijftigtal personen. Bij een begrafenis krijgt de overledene een eenvoudig gedenkteken.

  • Kostprijs crematie: 2900 euro.
  • Kostprijs begrafenis: 3000 euro

Uitvaart vooraf regelen en betalen

Je kan bij Uitvaart Compact je uitvaartplechtigheid ook vooraf regelen en betalen. Je kiest je voorkeursformule dan zelf en het vooraf betaalde bedrag (eventueel in schijven) wordt gestort op een persoonlijke depositorekening bij de Stichting PC Depositofonds. Op het vooraf betaalde bedrag wordt door de PC Stichting Depositiefonds jaarlijks rente betaald. Na overlijden van de betrokkene, wordt dit totale bedrag uitgekeerd aan Uitvaart Compact voor de organisatie van de uitvaartplechtigheid.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden