Hoe kan je geld lenen met BKR registratie

Inleiding

U heeft een BKR registratie omdat u ooit niet aan uw financiele verplichtingen heeft kunnen voldoen. Maar hoe kan u dan toch een lening verkrijgen als u (al) een BKR heeft? Misschien bent u al uren op internet op zoek naar een bank die u hiermee kan helpen. In dat geval verwijzen wij u door naar lenenbkr.org.

Wat is een BKR registratie

BKR informeert aangesloten organisaties (deelnemers) over kredieten en gsm-abonnementen die consumenten hebben afgesloten. Deze informatie helpt deelnemers bij hun afweging of het verantwoord is een krediet te verstrekken. Zo helpt BKR krediet- en betalingsrisico's te beperken en overkreditering en andere problematische schuldsituaties te voorkomen.

Dit betekent dat een BKR registratie niet bindend is! Het betreft een advies aan instanties/bedrijven om rekening te houden met het feit dat het onverantwoord kan zijn om iemand een lening te verstrekken.

Waarom zouden er dan toch leningen worden verstrekt

Lenen met BKR gecompenseerd door hoge rente

Omdat het aanbod in de BKR markt de afgelopen jaren enorm is gestegen, is de markt zeer interessant geworden. Veel mensen zitten in de problemen door kosten door bijvoorbeeld dure mobiele abonnementen en laptops op afbetaling. De combinatie met hoge rentes levert de krediet verstrekkers een leuke rendement en een interessant risico.

Geld lenen met BKR gaat dan gepaard met een hoge rente, dusdanig hoog dat het totale risico voor banken kan worden gecompenseerd.

Lenen met BKR zegt niet 100% iets over krediet waardigheid

Uiteraard zullen zeer grote risicos worden gemeden. Iemand die geen zicht heeft op werk zal moeilijk een lening kunnen verkrijgen. Bij veel mensen betreft het het óm zogenoemde 'incidenten'. Deze mensen hebben veelal toch een betrouwbare financiele toekomst, zodat deze doelgroep door het lage risico toch zeer interessant is leningverstrekkers.

Links

  • lenenbkr.org