Hoe kan ik met BKR notering een hypotheek aanvragen

Hypotheek afsluiten met BKR notering

Er zijn mogelijkheden om een hypotheek te krijgen, ook al staat u geregistreerd bij het BKR.

Hieronder krijgt u handige tips en uitleg bij het aanvragen van een hypotheek, als u in de situatie verkeert dat u een registratie bij het BKR heeft, maar toch een hypotheek wilt afsluiten. Staat hier niet alle informatie, wellicht kunt u op http://www.bkr-geld-lenen.com@@BKR Geld Lenen.com meer vinden over leningen met een BKR notering.

Registratie bij het BKR

Indien u een geldbedrag leent of een hypotheek afsluit, wordt de desbetreffende lening geregistreerd bij het BKR te Tiel. Op het moment dat u geregistreerd staat, maakt dat uit voor de hoogte van uw te lenen hypotheekbedrag.

U krijgt een zogeheten BKR notering als u betalingsproblemen kent.

Daarnaast registreert het BKR ook of u de afbetalingsbedragen van uw (uitstaande) leningen op tijd voldoet.

Welke Soorten BKR noteringen bestaan er?

De reden voor een codering kan zijn dat er onregelmatigheden zitten in uw betalingen, of dat er betalingsachterstanden zijn opgelopen. Deze onregelmatigheden worden weergegeven met de codes:

  • A (Achterstand)
  • H (Herstel)
  • 1,2,3 of 4 (Bijzonderheidscodes)

Op het moment dat u een afbetaling niet tijdig voldoet, krijgt u een A-codering, vanwege de betalingsachterstand. Op het moment dat de betalingsachterstand is opgeheven, ontvangt u ene H-codering, vanwege het herstel.

Voor de bijzonderheidscodes geldt hetvolgende:

  • Code 1: Aflossingsregeling getroffen
  • Code 2: Vordering opeisbaar gesteld
  • Code 3: Minimaal €250 afgeboekt (evt. met einddatum)
  • Code 4: Kredietnemer is onbereikbaar

Deze bijzonderheidscodes van het BKR willen niet perse zeggen dat u geen BKR hypotheek kunt aanvragen.

Hoe moet ik nu een hypotheek aanvragen?

Op basis van uw BKR notering, is het mogelijk dat een geldverstrekker u geen lening geeft. Echter, wanneer u wel in aanmerking komt voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), kan een Herstelde (H), een A of een A1 codering geaccepteerd worden.

Hierdoor is het mogelijk om ondanks uw BKR notering, toch een hypotheek te krijgen.

Advies over BKR notering

Vraag ook eens advies aan uw http://www.financieel-adviseur.com/hypotheek@@Financieel adviseur of aan een hypotheekadviseur, als u meer te weten wilt komen over de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten terwijl u een BKR notering heeft.

Om hoge hypotheeklasten te voorkomen is zo'n http://www.hypotheken-met-bkr.nl@@BKR Hypotheek het zeker waard om er een vergelijkend hypotheek-onderzoek naar te doen.