Tips geld lenen voor een lage rente

Tips geld lenen voor een lage rente

Wanneer je geld wilt lenen is vaak je eerste prioriteit het bedingen van een lage rente. Je wilt immers niet meer betalen dan nodig is om je lening terug te betalen. Wanneer je je lening snel aflost is het rentepercentage vaak redelijk laag. Doe je echter langer over het aflossen, dan is het interessant om je mogelijkheden eens te bekijken om je rentepercentage omlaag te brengen.

In onderstaand artikel staan daarom een aantal tips om de rente voor je geleende geld zo laag mogelijk te houden. Deze tips zijn ideeën die mogelijk op jouw situatie van toepassing kunnen zijn. Het is echter altijd belangrijk om, zeker bij grote bedragen, een financieel expert te raadplegen.

Tips geld lenen: beurs aanvragen

Een van de manieren om een lage rente te bedingen is via de fondsen van een universiteit. Wanneer je gerelateerd bent aan een universiteit kan deze helpen bij het verkrijgen van een beurs. Deze beurzen zijn vaak gericht op startende ondernemers die een kapitaal nodig zijn om een zaak op te zetten. Aangezien nieuwe ondernemers goed zijn voor de economie is het soms mogelijk om een lening aan te vragen waar weinig of geen rente voor betaald hoeft te worden.

Tips geld lenen: vrienden en kennissen

Aan goede vrienden, kennissen of familie kun je vragen of ze geld beschikbaar willen stellen. Door duidelijke afspraken te maken blijkt het vaak mogelijk om geld te lenen van deze personen. Op basis van goed vertrouwen kun je een lage rente op je lening krijgen. Je kunt ook bepaalde diensten aanbieden om de rente omlaag te krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld automonteur bent kun je bijvoorbeeld in je vrije tijd de auto onderhouden van deze personen. Zorg bij een lening van vrienden, kennissen of familie voor goede afspraken en kom ze ook na. Wanneer je de gestelde aflossingstermijnen niet nakomt heeft jullie vriendschap hier mogelijk onder te lijden.

Tips geld lenen: creditcard

Wanneer je gebruik maakt van een creditcard is het belangrijk om je gemaakte uitgaven gelijk terug te betalen. Deze bespaartip is logisch, maar wordt vaak niet nageleefd. Door je creditcard schulden maandelijks te betalen loop je niet achter de feiten aan. Vaak worden deze schulden echter niet maandelijks betaald. In feite wordt alles wat je koopt daardoor een paar procent duurder.

Tips geld lenen: bedrijven

Wanneer je een bedrijf bezit is het mogelijk om een lening van andere bedrijven te krijgen. Deze methode is vrij onbekend. Het komt er op neer dat het bedrijf dat geld nodig heeft diensten aanbied aan het andere bedrijf, bijvoorbeeld in ruil voor bedrijfsruimte of reclame. 

Tips geld lenen: lening afsluiten

Soms loont het de moeite om naast de grote aanbieders van leningen ook eens de kleinere bedrijven te benaderen voor bijvoorbeeld ook een minilening. De grotere bedrijven zijn vaak meer gericht op het maken van zoveel mogelijk winst. Kleinere bedrijven zijn soms gericht op het in stand houden van de financiën van bijvoorbeeld een landgoed of museum. Ze zijn dan niet gericht op winst maar op duurzaamheid. Hierdoor is de rente lager en kan de betalingstermijn langer zijn.

Afsluiting tips geld lenen

In dit artikel staan een aantal tips om een lage rente te krijgen op een lening. Of deze tips voor jou van toepassing zijn hangt af van de situatie. Het loont in ieder geval de moeite om eens een dag te besteden aan het zoeken van een relevante lening met een laag rente percentage.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden