Hulp bij het oversluiten van een lening

Inleiding

Veel mensen hebben één of meerdere leningen lopen. Het is tegenwoordig heel makkelijk om een lening af te sluiten. Sommige mensen sluiten een lening af omdat ze extra geld nodig hebben. Maar vooral kopen op afbetaling is erg populair. Het is namelijk heel makkelijk om te kopen op afbetaling, denk bijvoorbeeld aan een nieuwe auto, huishoudelijke apparaten of bestellingen bij postorderbedrijven. Je kan je spullen gelijk gebruiken, maar in plaats van dat je in één keer betaalt, ben je maanden bezig met aflossen. Vaak is dit een duur soort lening omdat je er veel rente over betaalt. Wanneer je één of meerdere dure leningen hebt lopen, dan kan het verstandig zijn om deze over te sluiten. Maar veel mensen weten niet precies hoe dit werkt en of ze achteraf wel echt voordeliger uit zijn. Waar moet je opletten als je je lening wilt oversluiten? En waar kan je hulp krijgen voor het oversluiten van je lening?

Dure leningen

Bij een dure lening kan je over het algemeen denken aan:

  • Kopen op afbetaling
  • Lening met een een hoge rente
  • Schuld van je Creditcard

Wanneer je lening oversluiten?

Het is niet in alle gevallen voordelig om een lening over te sluiten. Misschien heb je al een lening lopen met gunstige voorwaarden of moet je relatief veel boete betalen als je je lening bij een ander onderbrengt. Maar in veel gevallen is het de moeite waard om eens uit te zoeken of je lening niet goedkoper kan. Wanneer je je lening wilt oversluiten, dan zijn een aantal zaken belangrijk.

  • Hoogte van de lening
  • Rentepercentage
  • Duur van de lening
  • Boete-clausule

Wanneer je een flink bedrag geleend hebt en ook nog eens tegen een hoge rente, dan doe er bijna altijd slim aan om deze over te sluiten. Dit is ook het geval als je meerdere leningen hebt lopen, zoals openstaande rekeningen bij postorderbedrijven. In plaats van allemaal kleine leningen krijg je dan één grote lening. De belangrijkste manier om te bekijken of je goedkoper kan lenen is door te kijken naar de hoogte van de rente. Heb je een lening afgesloten tegen negen procent rente en kan je nu lenen tegen zeven procent, dan kan je aardig wat geld besparen op je lening.

Wanneer je er over nadenkt om je leningen over te sluiten, zoek dan uit of je een boete moet betalen. Wanneer de hoogte van de boete hoger is dan het bedrag dat je kan besparen, dan kan je beter bij je eigen lening blijven. Verder is het soort lening belangrijk. Wil je iedere maand een vast bedrag aflossen tegen een vaste rente of heb je liever meer flexibileit. Bij een persoonlijke lening staan de bedragen vast, terwijl je bij een doorlopend krediet de mogelijkheid hebt om zelf te beslissen of je geld aflost of niet. Je blijft hierbij wel iedere maand rente betalen!

Hulp bij het oversluiten van je lening

Veel mensen weten niet of ze er slim aan doen om hun lening over te sluiten. Ze laten hun bestaande lening(en) liever staan zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Verder is het vaak een enorm geregel om leningen over te sluiten. Veel bedrijven of banken adverteren er mee dat je bij hen goedkoper uit bent als je je een lening oversluit, maar niet iedereen vertrouwt dit. Vaak zit er een addertje onder het gras. Je kan bij verschillende banken of kredietverstrekkers een offerte aanvragen, maar het is misschien nog handiger om de hulp in te schakelen van een tussenpersoon. Deze zal op zoek gaan naar de voordeligste lening en advies geven over de mogelijkheden.

Conclusie

Veel mensen hebben één of meerdere dure leningen lopen. Door deze over te sluiten kan je goedkoper uit zijn. Je betaalt bijvoorbeeld minder rente. Het kan nog best ingewikkeld zijn om je lening over te sluiten. Ieder bedrijf wilt je graag als klant en negen van de tien keer krijg je te horen dat je bij hen het beste af bent. Wanneer je hulp wilt bij het oversluiten van je lening, dan is het een idee om advies te vragen bij een tussenpersoon. Deze heeft verstand van leningen en zal advies geven over wat het beste is in jouw persoonlijke situatie.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden