Wat is Black Jack Switch

Black Jack Switch

Wat is Black Jack Switch?

Black Jack Switch is een variant op het welbekende casino spel Black Jack. De term 'Switch' doet al vermoeden dat er geruild mag worden. Bij Black Jack Switch speelt een speler namelijk twee handen en inzetten op 1 box/inzetgebied. Een speler ontvangt dan ook twee setjes kaarten per beurt. Na de initial deal van de croupier is er een mogelijkheid tot het ruilen van de kaarten binnen de eigen box, zodat er wellicht betere kaartcombinaties ontstaan voor een speler. Deze variant gaat tezamen met enkele andere regels die hieronder zullen worden uitgelegd.

Verloop van het spel

Bij Black Jack Switch zitten de spelers aan eenzelfde tafel als bij het reguliere Black Jack, met als verschil een ander tafellaken en vijf inzetgebieden, boxen, in plaats van zeven, zoals bij het reguliere Black Jack. Bij Black Jack Switch zijn er ook mogelijkheden voor medespelers, echter zijn dit er maximaal twee per box, in plaats van drie per box.

Aan de hand van het tafelminimum plaatst een speler twee inzetten naast elkaar in zijn of haar inzetgebied. De croupier deelt eerst één kaart per inzet per speler, dan een kaart voor de bank en dan de tweede kaart per inzet per speler. Nadat de kaarten op tafel liggen mag een speler kiezen of hij of zij de twee bovenste kaarten ruilt / 'switcht', zodat er wellicht een betere combinatie ontstaat.

Voorbeeld: Speler ontvangt K6 en 5K op beide boxen. Hier kan worden geswitcht zodat er KK en 65 ontstaat, een betere uitgangspositie voor de speler.

Vervolgens gelden de regels tot dubbelen en splitsen voor de speler en medespeler. Let wel, de speler bepaalt of er geswitcht wordt of niet, de medespeler heeft hier mee akkoord te gaan.

Regel wijzigingen

Er zijn meerdere belangrijke regels gewijzigd ten opzichte van de reguliere Black Jack regels:

 • Black Jack betaalt 1:1 (in plaats van 1:1,5)
 • Even money bij een aas voor de bank is niet mogelijk, verzekeren wel
 • Black Jack na switchen telt als 21
 • Wanneer de bank 22 heeft (u leest het goed, 22) dan geldt er een 'stand-off' voor alle spelers. Uitzondering: Black Jack wordt dan wel uitbetaalt, 1:1
 • Wanneer de bank 23 of meer heeft (teveel) dan gelden de reguliere regels

Super Match

Black Jack Switch heeft nog een side-bet, te weten 'super match'. Deze inzet is afhankelijk van het tafelminimum en zal worden aangegeven aan de speeltafel.

De super match inzet kan vooraf geplaatst worden en wordt beoordeeld na de initial deal. De speler hoopt op een van onderstaande combinaties binnen de twee handen die de speler ontvangt, dus binnen de vier ontvangen kaarten dient deze combinatie aanwezig te zijn, ongeacht waar deze kaarten zich bevinden.

 • one pair: eenmaal de inzet
 • three of a kind: vijfmaal de inzet
 • two pair: achtmaal de inzet
 • carré/four of a kind: 40 maal de inzet

Bij een van aanwezige combinaties zal de croupier direct tot uitbetalen overgaan, mocht er geen combinatie liggen, dan is de super match inzet verloren. Daarna volgt het normale spelverloop zoals hierboven beschreven.

Tips

 • Leuke variant op regulier Black Jack, probeer het eens
 • Speel de super match, paartjes binnen 4 kaarten vallen vaak
 • Bestudeer de regels goed, Black Jack 1:1 betaling en 22 stand-off is verwarrend