Lotto spelen of Euromillions

Lotto of Euromillions

Er wordt veel reclame gemaakt op TV voor kansspelen. Lotto en EuroMillions zijn regelmatig aan de beurt. Welke van deze twee loterijen biedt de beste winstkansen? Met winstkansen wordt letterlijk bedoeld 'de kans om geld uitbetaald te krijgen'. Dus het gaat hier niet om de kans om de hoofdprijs in de Lotto binnen te halen! Er blijken spelers te zijn die dit hebben uitgezocht

 

Euromillions en grotere winstkans

  • Het is wèl zo dat bij EM de totale inleg vele malen groter is dan bij de Lotto. Maar de inleg bij EuroMillions is 2 Euro en bij de Lotto slechts 0,50 Euro (België) voor één winstkans. Deelnemen aan de Lotto is dus 4 keer goedkoper dan deelname aan EM. Of uitgelegd volgens de deskundigen: voor dezelfde uitgekeerde winst bij de Lotto in rang 1, moet je bij EM al rang 2 bereiken!
  • Je kunt ook andersom denken: omdat één deelname aan de Lotto 4 keer goedkoper is, zou je verwachten dat de winst ook 4 keer lager ligt. Dat is in werkelijkheid echter niet het geval: als je de statistieken van de Nationale Loterij bekijkt op hun site dan zie je dat de Lotto-winnaar in verhouding 'meestal' meer wint dan de EuroMillions-speler.

Conclusie

  1. De Lotto biedt 4 kansen om te winnen voor hetzelfde geld, dus meer plezier. Als je de gelukkige bent die dan toch de hoofdprijs wint (op 5 miljoen deelnemers) dan win je doorgaans meer bij de Lotto.
  2. Als je de winstkansen leest in het onderstaande artikelen dan kan je beter NIET deelnemen, aan geen van beide spelletjes en ga van de inleg heerlijk met vakantie of stop één jaar eerder met werken...

Links

Bijkomende informatie:

Waarom NIET deelnemen aan kansspelen?

Waarom is Lotto een fiasco?