Tips voor een goede auditie

Inleiding

Veel mensen dromen ervan om beroemd te worden. Ze willen graag zanger of zangeres worden of juist acteur of actrice. Je wordt dit echter niet zomaar. Je kan jezelf nog zo goed en geschikt vinden, je moet dit wel laten zien aan de juiste personen. Tijdens een auditie kan je je kunsten laten zien. We kennen allemaal de audities van programma's zoals popstars of idols. De mensen die hieraan mee doen willen graag doorbreken als zanger of zangeres. Maar voor een rol in een serie of film moet je ook auditie doen. Er hangt veel van een auditie af. Wanneer je het verpest word je waarschijnlijk niet aangenomen. Het is dus van belang om een goede auditie te doen. Lees hier de tips voor een goede auditie.

Tips voor een goede auditie

Een goede voorbereiding is het halve werk

Of je nou auditie doet om zanger of zangeres te worden of omdat je graag een rol in een film wilt, je kan je altijd voorbereiden. Een goed begin is vaak al het halve werk. Als je auditie doet bij een programma als popstars, zorg dan dat je een aantal liedjes helemaal van binnen en buiten kent. Leer de tekst goed, weet waar je over zingt en let op je uitspraak. Je kan ook voor de spiegel oefenen om te zien hoe je er zelf uitziet als je zingt. Treed ook op voor familie en vrienden, zodat zij misschien nog tips kunnen geven over wat je kan verbeteren.

Bij een auditie om acteur of actrice te worden, kan je weer andere dingen oefenen. Misschien krijg je voor je auditie wel een stuk tekst op wat je moet laten zien of heb je een vrije keus. Doe oefeningen met je stem, zodat je een duidelijke stem hebt. Ook is het belangrijk dat je geen accent hebt en goed kan intoneren. Verder kan je oefenen met gezichtsuitdrukkingen en het inleven in een rol. Het moet tenslotte net echt lijken.

Kom op tijd

Wanneer je uitgenodigd bent om auditie te komen doen is het belangrijk dat je een goede indruk maakt. Ook al kan je nog zo goed zingen of acteren, je moet ook prettig zijn om mee samen te werken. Kom dus altijd op tijd als je ergens auditie moet doen. Je kan beter ergens te vroeg zijn dan te laat. Te laat komen bij een auditie is een groot minpunt.

Je uiterlijk

Wanneer je ergens auditie gaat doen, mag je best wat tijd aan je uiterlijk besteden. Je kan het vergelijken met een sollicitatie gesprek. Je hoeft geen uren voor de spiegel te staan of tien lagen make-up op te smeren,maar je moet er wel zo goed mogelijk uitzien. Een goed verzorgd uiterlijk doet vaak wonderen. Vaak heb je ook meer zelfvertrouwen als je er goed uitziet en dit komt je auditie alleen maar ten goede.

Tijdens de auditie

Dan is het moment daar en is het tijd voor je auditie. Je hebt meestal maar een paar minuten de tijd om jezelf te verkopen en om te laten zien wat je in huis hebt. Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken. Schuifel dus niet verlegen binnen, maar laat zien dat je spontaan bent en stel jezelf netjes voor. Zelfvertrouwen is erg belangrijk. Jij moet anderen ervan overtuigen dat je goed genoeg bent, het is niet andersom. Geef alles tijdens je auditie, zodat je achteraf geen spijt kan hebben. Mag je zelf kiezen wat je laat zien, doe dan niet het allermoeilijkste. Als het goed gaat, maak je misschien wel veel indruk, maar als het misgaat lijkt het net of je heel slecht bent. Ook voel je je vaak beter op je gemak als je iets doet waarvan je weet dat je het goed kan.

Conclusie

Auditie doen is vaak best moeilijk. Vaak voel je je zenuwachtig, maar het is toch belangrijk dat je laat zien wat je in huis hebt. Wees van je talent overtuigd en laat je schouders niet hangen als je een keer niet wordt uitgekozen. Misschien ligt het niet aan je talent, maar ben je gewoon niet wat ze zoeken. Van iedere auditie leer je weer nieuwe dingen en met deze tips moet de perfecte auditie er toch inzitten!