Spinning: wat je moet weten over Indoor Cycling

Sommigen noemen het een marteling, anderen vinden het geweldig. Hoe dan ook, de populariteit van de groeps indoor cycling, binnen fietsen of 'spinning', valt niet te ontkennen. Wat maakt deze lessen zo populair? Je fietst op inspirerende muziek over gevarieerd terrein, onder begeleiding van een opzwepende instructeur. Toch zijn er voordat je jezelf op de fiets waagt, een paar vragen die je jezelf moet stellen en een aantal voorzorgsmaatregelen om te nemen om van je eerste rit een soepel verlopende en aangename ervaring te maken.

In welke vorm ben ik?

Deze vraag is van cruciaal belang. Ondanks de promotie als een training, voor zelfs de meest ongecoördineerde deelnemer, is indoor cycling zeker niet voor iedereen.

De intensiteit van de lessen is veel hoger dan wat de meeste nieuwelingen aan kunnen, met name gedurende 45 minuten of meer.

Het is gemakkelijk in de ban te raken van een instructeur die roept "sneller!" en "ga niet zitten!", zelfs als je lichaam je iets anders vertelt. Omdat niet alle fitnessfaciliteiten lessen op maat, voor beginnende sporters aanbieden, is het belangrijk dat je ofwel in zeer goede conditie bent of de mogelijkheid hebt om zelf de training aan te passen als je lichaam schreeuwt om matigheid.

Eerst in vorm komen

Omdat je misschien nu nog niet klaar bent voor een fiets-les op hoge intensiteit, betekent het niet dat je dat niet in de zeer nabije toekomst kunt. Doe een aantal fiets-activiteiten voordat je de eerste indoor cycling les volgt.

Breng wat tijd door op een hometrainer en maak het interessant door het creëren van je eigen virtuele ervaringen terwijl je luistert naar muziek. Je kunt je uithoudingsvermogen verhogen door perioden van hogere intensiteit fietsen af te wisselen met meer ontspannen trappen. In slechts een paar weken zul je klaar zijn om je aan te melden voor de eerste indoor cycling les.

Hoe ziet een spininng-les er uit?

Tijdens de les wordt de weerstand van de fiets aangepast, afhankelijk van het tempo en de soort oefening. De oefeningen bestaan uit staande of zittend fietsen over vlakke weg, een heuvel, sprints of combinaties daarvan.

Omdat er veel verschillende ritmes in een spinningles gebruikt worden is het een uitdaging voor je hart, longen en beenspieren. De weerstand kan per individu verschillend afgesteld worden, hij of zij bepaalt zelf de zwaarte van de training, eventueel met gebruik van een hartslagmeter.

Spinning Tips

De volgende indoor cycling tips helpen je op weg:

  • Maak niet de fout om in een korte sportbroek of zware zweetbroek te starten, er is geen betere manier om je rit ondraaglijk te maken. Kies in plaats daarvan voor een fietsbroek, bij voorkeur net als de meeste outdoor fietsers dragen. Hoewel dit niet al het ongemak zal elimineren, helpt het veel.
  • Je tweede belangrijkste punt is een volle fles water. Zorg er voor om veel te drinken voor, tijdens en onmiddellijk na je training. Element B
  • Stel het zadel in op de juiste hoogte. Als je zadel te laag is, zul je niet in staat zijn om je benen uit te strekken en je benen zullen sneller moe worden. Als je zadel te hoog is, zult je ook niet relaxed zitten. Hier is een goede regel om te volgen: Je knie mag nooit hoger zijn dan het heup-niveau.
  • Grijp het stuur niet te strak vast, omdat dit de spanning in je nek en schouders zal doen toenemen.
  • Vraag je instructeur over zijn of haar opleiding. Naast fietsen moet een instructeur ervaring hebben met lesgeven voor de groep en een basis-certificering hebben. Zoek naar een instructeur die je aanmoedigt en die duidelijk bereid is tot het coachen van beginners.
  • Concentreer je op je eigen tempo. Laat je niet intimideren door de hoge snelheden van de andere deelnemers. Luister naar je lichaam en pas je inspanning en snelheid aan, wees niet bang om te vertragen of een pauze te nemen wanneer dat nodig is.

Resultaten van spinning

Als je het hebt over de hartslag, zuurstofopname en het energieverbruik, kun je indoor fietsen vergelijken met andere conditionele trainingen. De calorische verbranding met een standaard 45 minuten spinning les kan variëren tussen de 350 tot 600 calorieën, afhankelijk van de deelnemer en de intensiteit van de les.

Bil- been- en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en dus getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets. Het is duidelijk, indoor cycling lessen bieden vele voordelen en een uitdagende, hoge-intensiteittraining.