Wat is Zumba

Zumba

Zumba is of moeten we zeggen was een nieuwe, revolutionaire fitnessrage. Het verschil met andere nieuwigheden is dat Zumba wel heel erg populair is geworden op zeer korte tijd. Enkele honderden deelnemers per les is geen uitzondering! Dat komt door de unieke combinatie van populaire muziek en iets doen aan je belabberde fitheid. Zumba dankt zijn succes aan de combinatie van die twee factoren.

Zumba de volgende hype

♦ Dat is een terechte vraag! Er zijn al zo veel nieuwe fitnessrages geboren maar dit blijkt de spreekwoordelijke nagel op de kop te zijn. Fitness heeft een saai imago: al zwetend je conditie verbeteren door middel van toestellen. Dat is nu anders: geen toestellen!

♦ Zumba is een fitnessprogramma gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans en muziek. De bedenker is ene Alberto 'Beto' Perez, een danser en choreograaf uit Miami.

♦ Bij Zumba doe je fitness-oefeningen op muziek vergelijkbaar met aerobics. Zumba Fitness is een officieel geregistreerd programma met Zumba gecertificeerde instructeurs/instructrices.

♦ De effectiviteit van Zumba is bewezen door een onafhankelijke universiteit. Uit het onderzoek is bebleken dat u met Zumba tot 1000 calorieën per uur verbrandt. Maar.... zie verder.

Nieuw aan Zumba?

► (2008) Het geheim is een revolutionaire trainingstechniek genaamd Ritmeprogressie: met elke swingende Zumba workoutbeweging werkt u aan uw lichaam, uw buikspieren, middel en uw bovenlichaam. En het mooiste van alles is dat deze ritmeprogressie een snel en gemakkelijk te leren techniek is. Daarom maakt Zumba Fitness gebruik van aerobic intervaltraining (een combinatie van snelle en langzamere ritmes) en levert zo een verslavende, high-energy workout.

► Goed voor de lijn: U verbrandt direct vet en calorieën vanaf het moment dat u eraan begint.

► Geschikt voor mensen van alle leeftijden: aanstekelijke muziek en gemakkelijk te leren danspassen.

► Zumba is een combinatie van Salsa, Merengue en een klein beetje Rock 'n Roll.

Onzin? (update 2010)

Het gaat met Zumba de foutieve kant op: meer en meer wordt Zumba aanbevolen om af te vallen. Dat is onzin! Je zal er wel enkele honderden calorieën mee verliezen maar het is GEEN afslankmethode. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. Zumba is bedoeld als een aangename, muzikale vorm van entertainment en lichaamsbeweging. Laat je niks wijsmaken: je gaat geen kilo's kwijtraken met Zumba! Geniet van de muziek, geniet van het gezelschap/groep, geniet van het gezond bewegen, geniet van het ritme maar verwacht geen maatje 36 na 10 Zumbalessen! Jammer dat er weer gigantisch misbruik van wordt gemaakt!

Nog enkele shoppingtips

, , 

?