Tips voor Gezonde Gewoontes

Waarom Gezonde Gewoontes

Een gezonde levensstijl bereik je door gezonde gewoontes aan te nemen. Het klinkt zo logisch, maar weinig mensen geven er gehoor aan. Er is zelfs een kans dat je denkt gezond bezig te zijn, maar in feite een slechte levensstijl hebt. In dit artikel staat uitgelegd op welke manier je weer een gezonder leven kan gaan leiden.

Het bijzondere is dat een gezonder leven in feite bestaat uit het volgen van 1 gezonde gewoonte. Eerst geef ik een beschrijving over wat er fout gaat. Kijk ook eens op deze website over gezond leven, op deze website staan namelijk gezonde voedingsgewoontes die je helpen bij een gezonde levensstijl.

Slechte Gewoontes

Slechte gewoontes hebben hun weerslag op je fysieke en mentale gezondheid. Natuurlijk zijn er verschillende categorie├źn slechte gewoontes. Hieronder staat een korte opsomming van een aantal slechte gewoontes.

Alcohol Het is algemeen bekend dat wanneer je teveel alcohol drinkt, dit slecht is voor je lichaam. Als standaard mag een vrouw 1 glas alcohol per dag drinken en een man 2.
Roken Roken is slecht voor je. Wanneer je het logisch bekijkt is het inhaleren van chemische stoffen over je longen niet goed.
Klagen Veel mensen, en voornamelijk ook Nederlanders, klagen graag. Is het niet over het weer, dan wel over het werk, de buren of bijvoorbeeld de politiek.
Beweging 's Avonds uren voor de televisie hangen of achter de computer zitten is slecht voor je fysieke gesteldheid.

Het Principe van Gezonde Gewoontes

Gezonde gewoontes kunnen bestaan uit het afschaffen van je slechte gewoontes. Natuurlijk kun je ook beginnen met gezonder eten, vaker bewegen, proberen om positiever in het leven te staan et cetera.

Op het internet kom je vaak lijstjes tegen waarop gezonde gewoontes staan beschreven. Het probleem is echter dat deze lijstjes op zich, geen handvat geven over hoe je deze gezonde gewoontes structureel kunt behouden. Vaak lukt het om een gezonde gewoonte een aantal weken vast te houden, maar daarna wordt de gezonde gewoonte vergeten.

Voor een mens is het natuurlijk om de weg van de minste weerstand te kiezen. Dit kost weinig energie, levert weinig stress op en weinig risico. Er bestaat echter een manier om daadwerkelijk structureel gezonde gewoontes te behouden. Dit kan worden samengevat in het woord passie.

De Beste Gezonde Gewoonte: Passie

In een gezonde levensstijl is passie van groot belang. Onderdeel van deze passie zijn gezonde gewoontes. Voordat je passie in je leven kunt bereiken, moet je eerst een bepaalde leercurve doorlopen.

Durf doelen te stellen

Het eerste van belang is de durf om doelen te stellen. Wanneer je een te negatieve houding hebt, wijs je bepaalde doelen bij voorbaat al af zonder te proberen. In het verleden heb je iets negatiefs ervaren en nu durf je geen doel te stellen omdat je bang bent je doel niet te halen.

Om dit te leren begin je met een klein doel. Je gaat bijvoorbeeld de komende dag of week geen tussendoortjes eten, roken of alcohol drinken. Wanneer dit lukt, bouw je langzaam uit naar grotere doelen.

Durf te Leren

Na het lezen van het bovenste punt hoor ik sommige van jullie haast denken:

Dit lukt me niet, ik val toch weer terug in mijn oude gewoontes.

Wanneer je dit denkt is het van vitaal belang dat je het volgende punt snapt: durf te leren.

Het leren van nieuwe dingen is voor veel mensen niet weggelegd. Niet omdat ze het niet kunnen, maar omdat ze bang zijn om te falen. Wanneer je een doel niet haalt, moet je instelling niet negatief zijn maar juist positief. Je hebt het naar alle waarschijnlijkheid een paar uur volgehouden om je aan je doel te houden. Je hebt je eerste stap gezet om je doel te bereiken.

Je kunt het leren van iets nieuws, of een gezonde gewoonte zien als het beklimmen van een berg. Waarschijnlijk sta je nu op de top van een berg en heb je een aantal dingen bereikt in je leven. Wanneer je beter wilt worden in iets, kun je proberen om in een keer naar een volgende hogere berg te springen. Alleen is dit gedoemd te mislukken. Wanneer je kleine stapjes neemt, volg je eigenlijk je huidige berg naar beneden. Je faalt waarschijnlijk een paar keer, maar geleidelijk aan komt de nieuwe, hogere berg in zicht en kun je beginnen aan een nieuwe uitdagende beklimming.

"Je kunt alleen verder komen in het leven door iets nieuws te leren, je leert pas iets nieuws wanneer je faalt"

Durf te Leven

Veel mensen laten hun leven door anderen bepalen. Ze voelen zich pas gewaardeerd wanneer anderen zeggen dat ze een mooie auto hebben, er goed uit zien of een goede instelling hebben. Het probleem hiermee is dat je afhankelijk bent van andermans oordeel. Het is beter om voor je zelf duidelijk te hebben wat je wil, doelen te stellen en dit doel te bereiken. Uiteindelijk kun jij alleen bepalen wat belangrijk en goed voor je is, en dat is de beste gezonde gewoonte die je ooit kunt hebben.

Op deze website over staat een product om gezonder te leren leven. Misschien kan dit je helpen om een nieuw en gezond leven op te bouwen!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden