Tips om je gezondheid snel te verbeteren

Gezondheid snel verbeteren

Ons lichaam functioneert optimaal door het gebruik van specifieke voedingsmiddelen en vitaminen. Het innemen van supplementen kan een goede manier zijn om het lichaam extra te ondersteunen, maar een uitgebalanceerd dieet blijft echter de beste methode om gezond te blijven. Hieronder zie je daarom een lijst met voedingsmiddelen die je zou moeten eten om er zeker van te zijn dat de belangrijkste lichaamsdelen goed blijven werken. Bovendien staan er meer tips om snel gezonder te worden.

Tips om een optimale gezondheid te behouden

Hart

De essentiële Omega-3 vetzuren heeft je hart nodig zodat het risico op hart-en vaatziekten drastisch wordt verlaagd. Eet hiervoor sardines, makreel en zalm.

Ogen

Vitamine A beschermt de ogen en houdt ze in topconditie. Verhoog daarom de inname van bèta-caroteen. Dit kun je doen door het eten van wortelen, broccoli, jam, zoete aardappelen en andere groene bladgroenten.

Huid

Vitamine C bevordert de zuurstoftoevoer naar de huid. Bovendien herstellen kneuzingen, snijwonden, en littekenweefsel sneller. Vruchten met een hoog gehalte aan vitamine C zijn sinaasappels, papaja's, en grapefruits. Zorg er daarnaast voor dat je minimaal 2 liter water per dag binnen krijgt om de huid gehydrateerd te houden.

Botten

Calcium is belangrijk voor het behoud van sterke botten. Daarnaast kun je de botten sterk houden door het eten van veel verse groente en fruit, zoals appels, peren, druiven, erwten, en broccoli.

Gewrichten

Gewrichten verstreken doe je door het eten van zaden, noten, schaaldieren, oesters en rundlever.

Voortplantingsorganen

Zink is belangrijk voor de spermavorming en om het metabolisme te verhogen. Eet daarom veel oesters, lam, kip en mager rundvlees.

Overige tips om je gezondheid snel te verbeteren

  • Slaap dagelijks minimaal 8 uur. Dit houdt je alert, zodat je geen ongezonde zoete snacks, cafeïne en energiedrankjes hoeft te consumeren omdat je je energiek genoeg voelt. Bovendien zullen de organen hun functies beter kunnen uitvoeren.
  • Drink veel water. Water voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat je je minder vermoeid en lusteloos voelt. Bovendien kunnen de organen beter hun werk doen.
  • Doe iets waar je van houdt en wat je een goed gevoel geeft. Door vaker de dingen te doen waar je van houdt, neemt de kans op depressies aanzienlijk af. Neem bijvoorbeeld een huisdier, zoek een leuke sport en/of hobby die bij je past zodat je je gelukkiger gaat voelen. Dit zal je gezondheid bovendien ook een boost geven.
  • Plan dagelijks minimaal twee momenten voor totale ontspanning in. Hierdoor kan je je gedachten afhouden van problemen en stress en kan het lichaam zich weer opladen. Denk hierbij aan activiteiten zoals een lekker warm (voeten)bad, maskertje en het lezen van een goed boek.
  • Geef je sociale leven een boost! Door meer tijd door te brengen met vrienden zal de stress in je leven gereduceerd worden en zul je meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Blijf in beweging! Probeer minimaal drie keer per week intensief te sporten om je spieren en botten sterk te houden en om overgewicht tegen te gaan.

Link

Lees ook het artikel Hoe verhoog je je weerstand? voor meer tips voor een goede gezondheid!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden