Veel gemaakte fouten tijdens fitness

Inleiding

Steeds meer mensen beginnen met fitnessen om hun conditie beter te krijgen, gespierder te worden, of zelfs allebei. Tegenwoordig kun je voor redelijk weinig geld al een abonnement krijgen in een echt fitnesscenter. Maar je kunt natuurlijk ook thuis je oefeningen doen. Echter weten erg veel mensen nog niet goed hoe je te werk moet gaan bij fitness. Deze mensen beginnen te snel in de hoop dat ze snel een mooi uiterlijk krijgen om ermee op het strand te gaan liggen. In dit artikel bespreek ik de meest gemaakte fouten door mensen tijdens fitness.

Veel gemaakte fouten

Verkeerde techniek

Veel mensen die direct beginnen met fitness gaan te snel van start. Ze hebben geen voorkennis. Als je begint met oefeningen doen moet je goed weten hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Doe je de oefeningen fout dan kan dit zorgen voor blessures waardoor je spieren er juist op achteruit gaan in plaats van dat ze er op vooruit gaan. Zoek voordat je met een oefening begint of voordat je een nieuwe oefening uit gaat proberen altijd informatie op het internet van een betrouwbare bron, of vraag een professional om tips of hulp.

Te zwaar

Nog een punt dat de meeste mensen fout doen: het gewicht. Ook deze fout kan zorgen voor enorme blessures. Veel mensen denken dat hoe zwaarder het gewicht is, hoe sneller ze gespierd zullen worden. Fout! Het kweken van spieren heeft niet alleen te maken met het gewicht dat je neemt, maar ook met het aantal keer dat je een bepaald gewicht kunt tillen. Zo zul je meer resultaat halen bij 10 keer 20 kilo, dan 5 keer 40 kilo of 1 keer 100 kilo.

Geen pauzes/rust

Wat de meeste beginners vaak ook niet door hebben, is dat het belangrijk is om te rusten. De spieren moeten de kans krijgen om te herstellen. Als je traint dan wordt een deel van je spier afgebroken, er ontstaan kleine scheurtjes in je spieren. Als je spieren niet de kans krijgen deze scheurtjes te herstellen zul je niet sterker worden en ook een grotere kans hebben op het krijgen van blessures.

Verkeerd eten

Ook een bijzondere gedachte bij veel mensen is deze: "Als ik meer train, kan ik ook meer eten." Ergens klopt deze uitspraak wel een beetje: je traint immers en verbrandt hiermee meer calorieën, maar je zult veel minder resultaat ondervinden van je trainen als je om die reden meer gaat eten.

Te eenzijdig

Iemand begint vaak met krachttraining na het zien van een plaatje op internet van een gespierde man met, als voorbeeld, een enorme sixpack of enorme biceps. Daar komt het probleem: de mensen die met die vooruitzichten beginnen met trainen, trainen vaak alleen die ene spiermassa die ze groot willen hebben. Dit is echter erg slecht voor het evenwicht van je lichaam. Je torso gaat er lelijk uitzien. Denk je maar eens in: een magere jongen met enorme armen... Dat ziet er natuurlijk niet uit.

Conclusie

Als jij begint met een nieuwe oefening of als je nog helemaal nieuw bent in de wereld van de fitness of de bodybuilding, houdt dan deze fouten in gedachten! Gebruik een goede techniek, train niet te zwaar, neem lange rustpauzes, eet op een goede manier en train vooral niet te eenzijdig!

Als je vragen hebt of een opmerking, stel die dan gerust!