Met of zonder bh slapen

Met of zonder bh slapen?

Bijna iedere vrouw draagt overdag wel een bh. Maar 's nachts een bh dragen is een heel ander verhaal. De één zegt dat het dragen van bh's 's nachts borstkanker kan veroorzaken en de ander zegt dat het alleen de borsten extra ondersteunt. Wat is hiervan nu waar? Is het beter om 's nachts wel of geen bh te dragen?

Redenen om 's nachts een bh te dragen

  • Overdag draag je een bh voor voldoende ondersteuning van de borsten, maar als je gewend bent om op je rug of zij te slapen, dan hebben de borsten ook ondersteuning nodig. Als je altijd op de rug of op je zij ligt en geen bh draagt, kunnen de borsten eerder gaan hangen omdat ze onvoldoende ondersteuning hebben.
  • Wanneer je bij iemand blijft logeren, is het gemakkelijker om de bh aan te houden.
  • Je kunt 's nachts kiezen voor een sportbeha. Deze bh's zitten comfortabeler dan andere bh's en geven toch voldoende ondersteuning aan de borsten.
  • De borsten kunnen zwaar en pijnlijk aanvoelen wanneer je geen bh draagt 's nachts. Dit komt met name voor bij vrouwen met grote borsten en bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

Redenen om 's nachts geen bh te dragen

  • Het kan voorkomen dat de beugels van de bh zullen vervormen tijdens de slaap. Dit gebeurt echter niet snel en alleen als je in een onnatuurlijke houding ligt te slapen. Bovendien komt dit bij wat duurdere, kwalitatief goede, bh's vrijwel nooit voor.
  • Met name als je overdag gewend bent om push up bh's te dragen en deze 's nachts aan houdt, kunnen er eerder rimpeltjes tussen de borsten verschijnen. Door push up bh's worden de borsten op een onnatuurlijke manier tegen elkaar aangedrukt waardoor na verloop van tijd verticale lijntjes tussen de borsten zullen verschijnen.
  • Wanneer je 's nachts draait terwijl je een bh aan hebt, kan het zijn dat de bh plots niet meer goed zit. Vrouwen die dit hebben meegemaakt, weten dat dit een bijzonder onaangenaam gevoel is.
  • Sommige vrouwen kunnen zich 's nachts beter ontspannen zonder bh (en eventueel andere kleding) waardoor ze sneller in slaap vallen omdat ze minder ongemakken ervaren.
  • Gedurende de dag draag je een bh voor voldoende ondersteuning van de borsten. 's Nachts is deze ondersteuning niet nodig als je gewend bent op de buik te slapen.
  • Met name strak zittende bh's dienen 's nachts te worden vermeden omdat ze niet goed voor de borsten zijn en bovendien behoorlijk oncomfortabel zitten.

Conclusie

Het dragen van een bh terwijl je slaapt, zal geen schadelijke gevolgen aan de borsten toebrengen. Het al dan niet dragen van een bh 's nachts is een persoonlijke keuze die gebaseerd dient te zijn op wat je zelf lekker vindt zitten en niet op de mening van je omgeving!