Hoe blijf je zo lang mogelijk wakker

Hoe blijf je zo lang mogelijk wakker?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand lang wakker zou willen blijven. Het kan zijn dat je hard moet leren voor tentamens omdat je hier te laat mee begonnen was en de hele nacht moet doorleren. Je wilt immers wel een voldoende halen natuurlijk. Of je moet bijvoorbeeld 's nachts rijden. Zo zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je 's nachts wakker moet blijven. Maar voor de meeste mensen is het niet gemakkelijk om 's nachts wakker te blijven. Je zult je namelijk steeds vermoeider gaan voelen als je geen actie onderneemt en het kan ook voorkomen dat je per ongeluk in slaap valt. Maar met onderstaande tips zul je zo lang mogelijk wakker blijven!

Tips om zo lang mogelijk wakker te blijven

  • Wanneer mensen 's nachts wakker willen blijven om bijvoorbeeld te leren of iets anders te doen, komt vaak het idee bij ze om om even tussendoor een dutje te gaan doen. Doe dit echter niet! Je zult merken dat je 's nachts zeker niet op zult knappen van een dutje maar dat je je na afloop veel slechter zult voelen en bovendien zul je meestal nog hoofdpijn hebben ook. Overdag kan je flink opknappen van een dutje maar 's nachts is dit geen goed idee.
  • Zorg voor een oncomfortabele houding. Ga bijvoorbeeld staan met één been omhoog of hurken. Hierdoor zul je minder slaap krijgen en de kans is minimaal dat je in slaap valt. Ga in ieder geval niet liggen omdat je dan vanzelf nog meer slaap krijgt en waarschijnlijk ook in slaap zult vallen.
  • Drink veel. Het maakt niet uit wat, als je je lichaam maar gehydrateerd houdt. Je kunt natuurlijk koffie, Red Bull of groene thee drinken om wakker te blijven. Maar je kunt ook bijvoorbeeld water drinken. Veel mensen krijgen namelijk hoofdpijn van (te veel) cafeïne, met name als ze moe zijn. Water zorgt juist voor een helder hoofd.
  • Houd jezelf bezig! Als de verveling toeslaat, zal je alleen maar slaperig worden en aan je bed denken. Doe iets wat je leuk vindt. Dit kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld gamen. Door te gamen houd je je hersenen bezig en blijf je geconcenteerd op het spel. Je hebt geen tijd om aan slapen te denken.
  • Luister energieke muziek. Het helpt vooral om de muziek vrij hard te zetten. Vergeet alleen niet om oordopjes in te doen, want je kunt er vanuit gaan dat andere mensen 's nachts wel willen slapen.
  • Eet een pure reep chocolade. Deze zal je de energiestoot geven die je nodig hebt. Een pure reep chocolade is veel beter voor de lijn en de huid dan een reep melkcocolade of witte chocolade!
  • Eet niet te veel. Je kent vast het zware, luie gevoel wel wanneer je teveel hebt gegeten. Als je maag niet te vol zit, zal je veel minder snel in slaap vallen.

Conclusie

's Nachts lang opblijven is niet gemakkelijk omdat je al snel slaperig zult worden. Maar met bovenstaande tips zal het veel makkelijker worden om op te blijven. Bedenk echter wel dat het schadelijk voor de gezondheid en de huid is om vaak op te blijven 's nachts. Beperk dit daarom alleen tot situaties waarin het niet anders kan.