Negatieve ionentherapie door luchtzuiverende spaarlampen

Inleiding

Onze interesse in alternatieve geneeswijzen is behoorlijk toegenomen. We laten ons niet zomaar meer volstoppen met medicijnen, nu we meer inzicht krijgen in alle bijwerkingen die daar aan vast hangen. Aan de ene kant is er de hernieuwde belangstelling voor oude culturen en hun geneeswijzen, aan de andere kant zijn er de toegenomen wetenschappelijke technieken. Beide ontwikkelingen zorgen voor nieuwe inzichten en behandelingen voor diverse ziektes.

Negatieve iontherapie is zo’n nieuw inzicht en geschikt voor het behandelen van depressies, burn-outs en slaapproblemen.

Wat kan negatieve iontherapie voor ons doen

Het is inmiddels bekend dat positieve ionen, geproduceerd door allerlei electrische apparaten zoals airconditioning, tv's en computers, of door luchtverontreiniging (smog, zure regen, beschadiging van de ozonlaag) schadelijk effecten hebben op onze gezondheid.

Het langdurig er aan blootgesteld worden kan resulteren in vermoeidheid, depressie, angst, migraine en astma. En aangezien we allemaal behoorlijk wat uren per dag doorbrengen voor de tv of de computer, en bijna allemaal wonen en werken in dichtbevolkte gebieden met uitlaatgassen of andere vormen van luchtvervuiling, we in toenemende mate last hebben van depressies en vermoeidheid, is er veel onderzoek gedaan naar het omkeren of opheffen van dat schadelijke effect van positieve ionen.

En zo kwam men terecht bij de tegenhanger, de negatieve ionen en de gunstige invloed die zij op ons lichaam, ons humeur en ons welbevinden hebben. Denk maar eens aan hoe goed je je voelt wanneer je een dag aan zee hebt uitgewaaid, of hoe je van een bergwandeling kan genieten. Het euforische en rozige gevoel dat je ervaart na een dag in de buitenlucht komt niet alleen doordat je er een dagje uit bent, weg van de stress van thuis of je werk, maar mede door negatieve ionen.

Schone lucht bestaat uit 78% stikstof en 21% zuurstof, en zit vol met positief en negatief geladen ionen in een verhouding van 5 staat tot 4. Men weet al heel lang dat, wanneer deze verhouding in de lucht verandert, dit veranderingen in ons lichaam teweeg brengt. Al in de jaren 70 is het eerste boek, The Ion Effect, geschreven over de heilzame effecten van negatieve ionen. In Japan en Korea is negatieve iontherapie inmiddels een erkende behandeling voor allerlei gezondheidsproblemen.

De 10 Gunstige effecten van negatieve iontherapie

De negatieve ionen in de lucht worden door ons ingeademd, en komen via onze longen in de bloedbaan terecht.

Eenmaal in ons lichaam bewerkstelligen ze de volgende gunstige effecten:

1) Anti-depressief: Uit onderzoek is gebleken dat negatieve iontherapie door middle van een negatieve ion generator (“ionizers”) bij mensen met een winterdepressie of met een chronische depressie net zo goed werken als het slikken van antidepressiva. En nog beter: negatieve ionen hebben geen bijwerkingen!

2) Zuivering van ons bloed: Een Japanse wetenschapper heeft ontdekt dat negatieve ionisering het calcium- en het natrium(zout)-gehalte in ons bloed toeneemt, hierdoor verandert pH (zuurgraad) van ons bloed en dit heeft een zuiverend effect.

3) Het activeert en stimuleert de celfunctie, waardoor voedingsstoffen hierin sneller worden opgenomen en afvalstoffen sneller worden verwijderd. Het metabolisme, de stofwisseling, van onze lichaamscellen versnelt en ze leven als het ware op.

4) Onze immuniteit neemt toe: Hoe hoger het gehalte aan negatieve ionen, des te hoger de hoeveelheid gamma-globulinen (antistoffen) in ons bloed.

5) De balans van het autonome zenuwstelsel neemt toe. Negatieve ionen helpen de balans van insuline en adrenaline regelen.

6) Anti-bacteriële werking: Daardoor beschermen ze ons tegen luchtwegirritaties en –infecties.

7) Zuurstoftoevoer naar de hersenen: Hierdoor voelen we ons alerter en energieker.

8) Het serotonine gehalte. Ze zouden een biochemische reactie in het lichaam teweeg brengen waardoor het serotonine gehalte stijgt, hetgeen ons humeur verbetert.

9) Ze brengen ons lichaam tot rust, waardoor slaapproblemen verminderen.

10) Luchtreiningende werking: Rook, stof, huisstofmijten, insectenpoep, schimmelsporen, huidschilfers, allergenen, chemische verbindingen....zo’n beetje alles wat er in de lucht ronddwarrelt en zweeft, en wat je kunt zien wanneer je een zonnestraal je huis in ziet schijnen, verdwijnt voor het grootste gedeelte wanneer je de lucht ioniseert met negatieve ionen.

Negatieve ionen Producten

Omdat er steeds meer belangstelling is voor negatieve ionen en men overtuigd is van de werking, zijn er diverse producten op de markt om een hoger gehalte aan negatieve ionen in je omgeving te bewerkstelligen. Je kunt ook heel veel You Tube filmpjes vinden om de werking te bewijzen. 

De belangrijkste en gemakkelijkste negatieve ionenproducenten zijn de tegenwoordige hot-items op de markt, de luchtzuiverende spaarlampen met ingebouwde ionen generator. De belangrijkste zijn: 

  • LightCloud: er zijn 32 ioniserende spaarlampen in het assortiment, gecertificeerd en online te bestellen, via de website van totalfitness.nl. lightcloud.nl en gezondademhalen.nl
  • Lightfresh: zij hebben naast een uitgebreid assortiment, tevens een plug in, een ionisator voor in het stopcontact, ook voor in de auto. Via lightfresh.nl
  • Curlite': via de website van gezondelamp.nl, ook voor anion plug-ins.

Er zijn diverse negatieve ion generatoren, zoals de Compact negative Ion Generator of de Airbutler Watson. Er is er zelfs eentje voor in je koelkast, de Airbutler Philip. Er zijn ook luchtreinigers met ingebouwde negatieve ion generator zoals die van Q-air. Veel informatie hierover vind je op de website van Airpur.be.

Nieuw is de 5 in 1 Revitalisor Bio5 uit België. Deze zuivert, ontgeurt, bevochtigt, ontsmet en ioniseert de lucht.

En dan hebben we nog het groepje beetje vreemde producten, zoals negatieve ionen kleding uit Japan, kettingen (Biotherapy necklace), matrassen (Nuga Best Tourmaline keramische matrassen, Jade Mattress), inlegzooltjes voor in je schoenen (Vitalion, Bodytox), armbanden (Vital-ion), water- en mistfonteinen (Mist Fountains) en er zijn zelfs pleisters (Acustat, Negative Ion Therapy Drug Free Pain Relief Pain Patches) op de markt die de wondgenezing met negatieve ionen zouden bespoedigen.

Link

Negatieve ionen, vitamines in de lucht

Hoe kan ik een winterdepressie voorkomen

Wat kan ik doen tegen mijn winterdepressie