Last van een vermoeide huid

Vermoeide huid

De huid is ons grootste orgaan en onze levensstijl beïnvloedt onze huid dan ook enorm. Een goede verzorging van de huid is een must omdat een goede huidverzorging een levenloze, doffe en ongezond ogende huid effectief kan bestrijden. Met kleine, maar effectieve stappen is het mogelijk om een vermoeide huid te bestrijden en de algemene schoonheid te verbeteren. Hieronder staan goede tips om af te komen van een doffe, vermoeide huid en om de huid opnieuw te laten stralen!

Tips tegen een vermoeide huid

  • Neem je dagelijkse inname van water eens onder de loep. De huid heeft veel water nodig om gehydrateerd te blijven en haar flexibiliteit en jeugdige uitstraling te behouden. Water helpt een doffe huid te voorkomen dus drink dagelijks minimaal 8 glazen water. Zodra je begint te wennen aan een grotere inname van water, zul je er niet alleen beter uitzien, maar je ook veel beter gaan voelen!
  • Probeer crèmes te gebruiken die speciaal voor de vermoeide en doffe huid zijn ontwikkeld. Deze zijn zeer effectief omdat ze bestanddelen bevatten die de huid hydrateren en ze bevatten tevens voedingsstoffen die de huid nodig heeft om een gezonde gloed te gaan vertonen. Gebruik deze crèmes en lotions vooral nadat je een douche hebt genomen om een droge huid te voorkomen en om een zachte, glanzende en frisse huid te krijgen.
  • Blijf regelmatig sporten. In drukke, stressvolle periodes willen mensen nogal eens hun lichaamsbeweging reduceren. Doe dit vooral niet! In stressvolle periodes zul je vaak vermoeider zijn en dit is absoluut terug te zien aan de huid. Door te blijven sporten (of door zelfs meer te gaan sporten in stressvolle tijden) zal de huid een gezonde gloed krijgen en jonger aanvoelen.
  • De huid van het gezicht zal er meestal het meest vermoeid uitzien wanneer je je moe voelt. Om de bloedcirculatie te stimuleren, is het een goed idee om je gezicht te masseren.
  • Plens enkele keren achter elkaar ijskoud water in je gezicht wanneer je je moe voelt. Dit zal de bloedsomloop stimuleren en de huid doen herleven.
  • Wanneer mensen vermoeid zijn, hebben ze vaak ook last van gezwollen ogen. Koop daarom een goede oog gel of crème en smeer deze iedere ochtend en avond onder de ogen om de zwellingen te verminderen. De huid rondom de ogen is erg gevoelig dus sla deze stap vooral niet over. Met speciale oogcrèmes help je ook rimpeltjes onder de ogen te voorkomen.
  • Probeer wat meer te slapen. Iedere avond een half uur tot een uur eerder naar bed gaan, kan al effectief zijn omdat de huid zich tijdens de nachtrust herstelt. Lukt het niet om eerder naar bed te gaan vanwege gebrek aan tijd? Probeer dan in de middag een power nap (middagdutje van ca. 15 minuten) te doen. Lukt dit ook niet? Probeer dan tijdens het werk wat meer te ontspannen. Zorg ervoor dat je niet de hele dag achter het bureau zit en probeer wat meer te bewegen.
  • Vergeet vooral niet om ook voldoende aandacht te besteden aan de hals. De huid van de hals hals is gevoeliger dan de huid van de overige lichaamsdelen en dient daarom goed te worden verzorgd. Gebruik vochtinbrengende crèmes voor de hals die parfumvrij zijn. Spuit nooit parfum op de hals, maar liever op andere lichaamsdelen.
  • De handen zijn net zo belangrijk als de andere lichaamsdelen en zijn constant in beweging. Handen zijn wel dagelijks in contact met zonnestralen, schoonmaakmiddelen en/of andere schadelijke stoffen. De handen verouderen veel sneller dan enkele andere lichaamsdelen en dienen ook goed gehydrateerd te blijven. Koop daarom een goede handcrème zodat ook de handen er zacht, jong en fris uit blijven zien!

Tip

Lees ook het artikel Wat zijn de oorzaken van vermoeidheid zodat je je vermoeidheid effectief kunt bestrijden!