Rimpels voorkomen en verwijderen door massage

Rimpels voorkomen en verwijderen door massage

Rimpels kunnen prima worden voorkomen én verwijderd door het gezicht te masseren, omdat de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Bij sommige mensen zijn rimpeltjes sneller zichtbaar dan anderen. Dit komt door de combinatie van verschillende factoren, zoals overmatige blootstelling aan zonlicht, onvoldoende hydratatie, verkeerde huidverzorging, slechte eetgewoonten, alcoholgebruik etc. Door het gezicht 2 à 3 keer per week gedurende 15 minuten te masseren, kunnen rimpeltjes gemakkelijk worden vervaagd doordat de bloedcirculatie wordt verbeterd en de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Een gezonde levensstijl is wel noodzakelijk om te effecten van de gezichtmassages te maximaliseren.

Waarom de huid masseren om rimpels te voorkomen en verwijderen?

Rimpels kunnen je ouder doen lijken dan je bent of hoe je je voelt. Er zijn verschillende manieren om de verschijning van rimpels te verminderen, zoals cosmetische ingrepen, chemische peelings, laserbehandelingen, crèmes etc. De beste manier om rimpels te voorkomen is om een gezonde leefstijl te hanteren en de huid optimaal te verzorgen.

Masseren tegen rimpels

Soms heeft je huid een extraatje nodig, en dan is het prima om het gezicht te masseren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een beetje vrije tijd om de technieken te leren en toe te passen. Gezichtsmassages bewijzen hun effectiviteit wel doordat ze door vele beroemdheden dagelijks worden toegepast om hun jonge uiterlijk te behouden. De huid zal er jonger uitzien doordat de spieren worden ontspannen en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Bovendien helpen gezichtsmassages ook om lichaam en geest in balans te brengen omdat ze heel ontspannend zijn. Aromatherapie in combinatie met gezichtmassages is een fantastische combinatie om het lichaam volledig te laten ontspannen. Je kunt gezichtsmassages in beauty salons krijgen, maar je kunt ook zelf je gezicht masseren.

Voorbereiding op de massage

  • Begin met het opzetten van een onspannend muziekje zodat je je direct rustiger voelt en in de stemming komt.
  • Was je gezicht met lauw water en scrub zachtjes je gezicht om de dode huidcellen te verwijderen.
  • Breng een rijke vochtinbrengende crème aan zodat je huid wordt gehydrateerd. Deze crème zal er tevens voor zorgen dat de handen makkelijker over het oppervlak van de huid glijden.

Hoe masseer je je gezicht tegen rimpels?

  • Schuif je vingertoppen zachtjes in opwaartse richting over de huid. Masseer op deze manier de hals, wangen en voorhoofd.
  • Maak zachtjes cirkelvormen met de vingertoppen over het hele gezicht. Laat de druk af en toe toenemen voor betere stimulatie en betere resultaten. Voer deze massage met name uit rondom de gebieden waar de meeste rimpels zitten. Op deze manier kun je ook effectief een onderkin verminderen door de kin op dezelfde manier te masseren.
  • Ga vervolgens weer omhoog richting het gezicht en blijf enkele minuten op deze manier masseren.
  • Plaats de wijs-en middelvinger op het puntje van de neus en beweeg de vingers zachtjes naar het voorhoofd toe. Herhaal deze beweging en laat de druk af en toe wat toenemen.
  • Maak ten slotte zachtjes ronddraaiende bewegingen met de handpalmen over het hele gezicht.
  • Ontspan en geniet van de resultaten van de gezichtmassage!