Natuurlijke manieren om roos te behandelen

Roos behandelen op natuurlijke manieren

Roos is in feite een vorm van eczeem en kan alleen op een behaard hoofd voorkomen. Bij roos is er sprake van een lichte ontsteking waardoor er meer huidschilfers worden geproduceerd. Veel mensen ervaren roos als onprettig omdat het er niet fraai uitziet en bovendien kan roos gepaard gaan met jeuk. Met onderstaande tips kun je op een milde, maar effectieve manier hoofdroos behandelen.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is een uitstekende en aanbevolen keuze om milde roos problemen te behandelen. Zuiveringszout wordt voornamelijk in de keuken gebruikt om deeg te laten rijzen, maar inmiddels wordt zuiveringszout ook vaak gebruikt om af te komen van allerlei problemen, zoals roos en acne. De korrelige textuur van zuiveringszout verwijdert overtollige talg en dode huidcellen van de hoofdhuid zonder de hoofdhuid te ontdoen van de natuurlijke oliën. Regelmatig gebruik van zuiveringszout reguleert de productie van dode huidcellen en leidt tot een gezondere hoofdhuid en gezonder haar.

Hoe gebruik je het?

 1. Het wordt aanbevolen om zuiveringszout te gebruiken tijdens het douchen zodat je er geen rommeltje van maakt.
 2. Maak eerst je haar nat en pak vervolgens ene handvol zuiveringszout en masseer dit ongeveer één minuut in je haar.
 3. Wacht vervolgens 3 minuten en spoel je haar grondig.
 4. Het is belangrijk om vervolgens geen gewone shampoo of conditioner te gebruiken, maar de hoofdhuid één dag met rust te laten.
 5. Herhaal de behandeling ten minste eenmaal per week voor de beste resultaten.

Azijn

Azijn wordt o.a. Gebruikt in de keuken om hardnekkige vlekken te verwijderen. Minder bekend is echter dat azijn ook zeer geschikt is voor de behandeling van roos. Daarnaast stabiliseert azijn de pH-balans van de hoofdhuid terwijl de azijn ook glans aan het haar toevoegt.

Hoe gebruik je het?

 1. Koop een lege sprayfles.
 2. Meng een deel azijn met een deel water.
 3. Was je haar met een milde shampoo (bij voorkeur een organische).
 4. Spray royaal de azijn over je hele hoofdhuid.
 5. Je kan het gewoon in je haar laten, maar de meesten houden niet van de geur. Was in dat geval de azijn na 10 minuten uit je haar.
 6. Gebruik een andere azijn-water verhouding als je hardnekkige roosproblemen hebt.
 7. Herhaal de behandeling ten minste eenmaal per week voor de beste resultaten.

Citroensap

Citroenen zijn één van de meest veelzijdige producten in de keuken en op het gebied van beauty. Citroenen bevatten goede reinigende en anti-bacteriële eigenschappen waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Citroensap is een effectieve methode om van roos af te komen. Het gebruik van citroensap wordt met name aangeraden voor personen met vet haar.

Hoe gebruik je het?

 1. pers een hele citroen uit in een bakje met warm water.
 2. Breng 2 eetlepel citroensap aan en begin de hoofdhuid te masseren.
 3. Verdun de resterende citroensap met een 1:10 verhouding met het water.
 4. Spoel de citroensap vervolgens uit het haar en gebruik geen gewone shampoo.
 5. Herhaal de behandeling ten minste eenmaal per week voor de beste resultaten.

Olijfolie

Olijfolie heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen in de keuken, maar ook op het gebied van beauty! Olijfolie geeft je namelijk sterke nagels, volle wimpers, een mooie huid, glanzend haar etc. Ook als het op roos aankomt, weet olijfolie zijn gerespecteerde positie te behouden! Olijfolie pakt de roos mild maar effectief aan en voedt het haar met vitamine A, E en K. Het gebruik van olijfolie wordt met name aangeraden voor personen met droog haar.

Hoe gebruik je het?

 1. Verwarm 100 ml olijfolie in een pannetje.
 2. Verdeel wat van de olijfolie over je handen gebruik dit royaal over je hele hoofdhuid en haar. Zorg ervoor dat je een handdoek over je schouders hebt, zodat je kleding niet vet wordt.
 3. Laat dit natuurlijke haarmasker zo'n 30 minuten in je haar en was het er vervolgens uit met shampoo.
 4. Herhaal de behandeling ten minste eenmaal per week voor de beste resultaten.

Lees ook