Wat kan je doen met olijfolie

 Olijfolie

Dat olijfolie gezond is, is allang bekend. In de (Mediterrane) gebieden waar men volop olijfolie gebruikt, kennen ze het laagste aantal sterfgevallen van hart-en vaatziekten ter wereld. Olijfolie is niet alleen goed voor hart en vaten, maar bevat ook vitamines en antioxidanten die vroegtijdige huidveroudering tegengaan. Maar wist je dat je dit wondermiddel op vele manieren ook als beautyproduct kunt gebruiken?

Olijfolie als lichaamsscrub

Het is aan te raden om je lichaam iedere week te scrubben om dode huidcellen te verwijderen en om een mooie, gezonde glans te krijgen. Olijfolie kun je mengen met wat suiker of zout om een goede lichaamsscrub te maken. Doe wat olijfolie in een klein bakje en voeg hier steeds een theelepel zout of suiker aan toe. Roer dit steeds tussendoor, net totdat het de juiste substantie heeft gekregen. Deze scrub is gezond, goedkoop en puur natuur! Maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden, zodat je optimaal gebruik kunt maken van deze scrub. Ten eerste zijn de grove suiker- en zoutkorrels véél te grof voor je gezicht en slechts geschikt voor het lichaam. Het is aan te raden om een gezichtsscrub in de winkel te kopen. Daarnaast moet je je lichaam ook zeker niet vaker dan 1 à 2 keer per week scrubben, omdat je anders de nieuwe huidcellen kunt beschadigen. En ten slotte is het aan te raden als je een droge huid hebt om de suikerscrub en niet de zoutscrub te gebruiken, omdat je huis anders nog droger wordt.

Olijfolie als scheerolie

Olijfolie kun je prima als scheerolie gebruiken. Het is snel, gemakkelijk, goedkoop en je hebt het vast wel in huis. Je druppelt wat olijfolie op de te scheren gebieden en dit smeer je uit met je handen zodat het lichaamsdeel wat je wilt scheren volledig bedekt is met olijfolie. Je zult merken dat je scheermesje heel gemakkelijk en snel over de huis zal glijden en na de scheerbeurt houd je er een super zachte huid aan over.

Olijfolie als bodylotion

Olijfolie bevat vele vitamines en antioxidanten en is niet alleen gezond om te consumeren, maar doet ook nog eens wonderen voor de huid. Natuurlijk wil je echter niet naar olijfolie ruiken na het douchen, maar er is een oplossing voor. Je kunt wat olijfolie gieten in een klein bakje en hier je gewone bodylotion aan toevoegen. Meng dit goed door elkaar en het is klaar voor gebruik. Je huid zal goed gehydrateerd zijn en zijdezacht aanvoelen. Zeer geschikt voor de droge huid dus.

Olijfolie als make-up reiniger

Olijfolie is, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, ook heel geschikt als make-up remover. Het werkt als volgt: maak een watenschijfje nat met wat water, doe hier een druppeltje olijfolie op en veeg hiermee je make-up weg. Je zult merken dat dit nog sneller werkt dan reiniger die je in een flesje koopt en het resultaat is uitstekend; je zult geen spoortje make-up meer aantreffen op je gezicht na deze methode.

Olijfolie als gezichtsreiniger

Voor een schoon, puistloos en zacht gezicht, gebruik je natuurlijk olijfolie als gezichtsreiniger. Verwijder eerst eventueel de make-up van je gezicht, en maak je gezicht daarna nat met water. Doe enkele druppeltjes olijfolie op je handen en masseer hiermee je gezicht. Verwijder vervolgens de olijfolie door het van je gezicht te spoelen of met en wattenschijfje. Plens wat koud water in je gezicht om de poriën te sluiten en breng ten slotte een tonic aan. Je huid zal niet vet aanvoelen hierna maar zal grondig gereinigd zijn en heel zacht aanvoelen. Wees niet bang om olijfolie op je gezicht te gebruiken, als je het exact op de manier gebruikt die hier staat beschreven, zul je geen puistjes krijgen door de olijfolie.==Olijfolie als haarverzorging==Olijfolie is vanwege de vele voedende eigenschappen zeer geschikt als haarmasker om je haar eens een echte oppepper te geven. Je wast je haar en vervolgens masseer je wat olijfolie in je haar. Laat dit ongeveer 5 à 10 minuutjes zitten (ondertussen kun je bijvoorbeeld je lichaam scheren of scrubben) en was het daarna grondig uit je haar. Nadat je je haar hebt uitgespoeld zal de olijfolie geur niet sterk aanwezig zijn en je haar zal heel zacht aanvoelen en er glanzend en gezond uitzien.

Waarvoor wordt olijfolie nog meer gebruikt?

  • Verlichtingsbrandstof
  • balseming
  • als medicijn
  • als massage olie
  • en daarnaast is olijfolie natuurlijk onmisbaar in de keuken!