Wat te doen tegen droge ellebogen

Wat te doen tegen droge ellebogen

Het is voor velen niet gemakkelijk om de huid van de ellebogen zacht en gehydrateerd te houden. De huid rondom de ellebogen verliest snel aan vocht en wordt sneller ruw en droog dan bij andere lichaamsdelen. De huid van de ellebogen is heel dik en wordt daarom het zwaarst getroffen wanneer het lichaam dreigt uit te drogen. Vooral tijdens de wintermaanden hebben velen last van een droge, ruwe huid en dan met name bij de ellebogen. Bovendien krijgen de ellebogen het ook zwaar te verduren als je veel op je ellebogen leunt. Bovendien besteden mensen vaak veel tijd en aandacht aan het hydrateren van de huid van de handen, gezicht etc. maar de ellebogen worden in veel gevallen (vaak onbewust omdat ze minder zichtbaar zijn) overgeslagen. Maar gelukkig kun je met onderstaande tips gemakkelijk de schade herstellen zodat je ellebogen niet meer droog, schilferig en ruw maar zacht en glad.

Scrubben

De belangrijkste stap richting mooie, zachte ellebogen is beginnen met het scrubben van de ellebogen. Door te scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen en schilfers. Kies hiervoor voor een goede body scrub die gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Zorg ervoor dat de scrub geen alcohol bevat, omdat alcohol de huid uitdroogt en het probleem alleen maar verergert. Als de huid van de ellebogen erg droog is, scrub de ellebogen dan enkele dagen achter elkaar. Als je ellebogen zachter zijn geworden, hoef je slechts zo'n 1 à 2 keer per week te scrubben zodat de ellebogen zacht blijven. Het is echter ook mogelijk om een zelfgemaakte scrub te maken.

Scrub van suiker en olijfolie

Mix 1 / 8 kopje olijfolie met 1 / 4 kopje bruine suiker en masseer het zachtjes in op je ellebogen.

Scrub van citroensap, olijfolie en zout

Meng 2 eetlepels vers citroensap, 1 eetlepel olijfolie en 1 / 2 kopje zout en masseer het zachtjes in op je ellebogen. Leun daarna met je ellebogen op twee partjes citroen en doe dit 10 minuten lang. Spoel de ellebogen daarna na met lauw water. Eventuele donkere vlekken bij de ellebogen zullen hiermee ook verdwijnen, omdat citroen een blekende werking heeft op de huid.

Hydrateren

  • Na het scrubben is het van belang om de huid heel goed te hydrateren. Het is verstandig om hiervoor te kiezen voor een vochtinbrengende crème die vitamine E bevat.
  • Voor een nog intensievere behandeling, masseer je de ellebogen in met olijfolie, amandelolie of lavendelolie. Vermijd andere oliën omdat ze de huid kunnen irriteren.
  • Een goede manier om de ellebogen te hydrateren, is door boter te smelten, even te laten afkoelen en het vervolgens op de ellebogen te masseren.
  • Maak een zelfgemaakt vochtinbrengend masker voor de ellebogen door enkele druppeltjes olijfolie, amandelolie of lavendelolie toe te voegen aan een hydraterende crème of bodylotion. Smeer dit op de ellebogen en laat het er minimaal een half uur op zitten voordat je het er weer af wast.

Lees ook

Lees ook het artikel Hoe kom je van donkere ellebogen en knieën af?