Tips om griep natuurlijk te verlichten

Inleiding

Het hebben van de griep kan ontzettend vervelend zijn. Wanneer je medicatie neemt duurt het meestal enkele dagen voordat je weer echt beter bent. Hieronder staan daarom een aantal tips om de griep te verlichten.

Neus snuiten

Probeer je neus regelmatig te snuiten. Door je neus open te houden, kun je soms voorkomen dat je last krijgt van je oren en van je keel. Snuit wel op de goede manier je neus. Druk één neusgat dicht en adem door het andere neusgat uit. Wanneer je te hard blaast kun je last van je oren krijgen, dus probeer voorzichtig je neus te snuiten. Was na het snuiten van je neus altijd je handen.

Uitrusten

Wanneer je de griep hebt probeer dan zoveel mogelijk te rusten. Op deze manier geef je je afweersysteem zoveel mogelijk kans om snel op te treden tegen het griepvirus. Hoe meer rust je neemt, hoe sneller je zult genezen.

Gorgelen

Wanneer je last hebt van je keel kan het helpen om regelmatig te gorgelen. Los hiervoor een theelepel zout op in warm water. Wanneer je last hebt van kriebelhoest kunnen sommige theesoorten met tanine verlichting brengen. Wat mij persoonlijk helpt is om een paar theelepels honing op te lossen in warm water en dit op te drinken.

Hete vloeistoffen

Het drinken van warme vloeistoffen helpt bij het open houden van je neus en zorgt voor een relatief grote verlichting bij een zere keel. Drink geen melkproducten, deze zorgen er juist voor dat je meer last krijgt van je keel.

Warme Douche

Af en toe een warme douche nemen helpt je om te ontspannen en opent je luchtwegen. Wanneer je min of meer duizelig bent van de griep is het verstandig om er een stoel of kruk bij te pakken.

Menthol zalf

Smeer een menthol zalf op je borstkas of onder je neus, dit helpt je om vrijer te ademen. Producten met eucalyptus, kamille of menthol kunnen verlichting brengen wanneer je griep hebt.

Hot Cold Packs

Koop in een winkel een Hot Cold Pack, verwarm dit en leg dit op je gezicht. Je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld een washandje of handdoek bevochtigen en vervolgens warm maken.

Extra kussen

Leg een extra kussen onder je hoofd wanneer je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je luchtwegen zich beter openen. Wanneer de kussens niet goed of fijn liggen, kun je het extra kussen ook onder het matras leggen.

Vliegen

Probeer niet te vliegen wanneer je last hebt van de griep. Het vliegen zorgt voor extra stress. Bovendien kan de verandering van luchtdruk bij het opstijgen en landen zorgen voor behoorlijke oorpijn. Wanneer je echt moet vliegen zorg dan dat je neusspray bij je hebt en neem het in vlak voor het opstijgen en landen. Het kauwen op kauwgom of slikken kan helpen om snel de druk op je oren te verminderen.

Afsluiting

Hierboven staan negen tips om griep op een natuurlijke manier te verlichten. Mocht je griep na een aantal dagen niet overgaan, of krijg je juist meer klachten, dan is het verstandig om een huisarts te raadplegen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden