Haaruitval op een natuurlijke manier tegengaan

Inleiding Haaruitval Tegengaan

Veel mannen, en vrouwen in mindere mate, krijgen in hun leven last met haaruitval. Maar liefst 90% van de mannen krijgt in zijn leven last van haaruitval. De manier waarop dat gebeurt en wanneer het gebeurt, verschilt enorm. Sommige mannen zijn rond hun twintigste al kalend. Anderen krijgen rond hun dertigste pas last van een terugtrekkende haargrens. Sommige mensen zijn zo gelukkig om niet of nauwelijks last te hebben van haaruitval in hun leven.

Of je in je leven een vorm van haaruitval krijgt is genetisch bepaald. Je haaruitval wordt echter ook gedeeltelijk gevormd door natuurlijke factoren. Deze natuurlijke factoren heb je deels zelf in de hand. Deze natuurlijke factoren worden in dit artikel besproken. De tips die in dit artikel staan zijn voornamelijk ter voorkoming van haaruitval in de toekomst. Heb je al last van haaruitval, en vind je dit erg, dan zijn er verschillende medicijnen beschikbaar die kunnen helpen tegen haaruitval.

Voedsel en Haaruitval

Het voedsel dat goed is voor je lichaam is ook goed voor je haar. Wanneer je gezond eet, blijft je haar in een betere conditie. Kom je niet aan je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen, dan is het tijd om je eetpatroon te veranderen. Vooral het consumeren van veel vis is belangrijk. Wat ook kan helpen is het innemen van supplementen. Zelf ben ik hier niet een groot voorstander van. Veel mensen nemen aan dat gezond eten het slechte eten compenseert, maar dit is niet het geval. Daarom is het ook beter om je algehele voedselpatroon te veranderen wanneer je ongezond eet.

Alcohol en Haaruitval

Het veelvuldig innemen van nicotine, suiker, cafeïne en alcohol kan zorgen voor een toename van de haaruitval. Deze producten putten namelijk je voorraad vitaminen en mineralen in je lichaam uit. Bovendien zorgen deze producten voor een toenemende productie van testosteron, wat uiteindelijk de oorzaak is van de toename van de haaruitval. Een overmatige inname van nicotine, suiker, cafeïne en alcohol is daarom af te raden.

Doorbloeding en Haaruitval

Een goede doorbloeding van je hoofdhuid is van belang om een goede haargroei te bevorderen. Door elke dag je hoofdhuis zachtjes te masseren kun je een verbeterde doorbloeding van je hoofdhuid teweeg brengen. Let er echter wel op dat je je hoofdhuid voorzichtig masseert.

Haarverzorging en Haaruitval

In principe heeft de soort shampoo of gel die je gebruikt geen effect op de hoeveelheid haaruitval. Het gebruik van een verkeerde soort shampoo kan er wel voor zorgen dat je tijdelijk minder dik haar hebt. Maar, aangezien je haarzakje intact blijft tijdens het wassen met een verkeerde shampoo of het gebruik van de verkeerde gel, groeit dit in de loop der tijd weer terug. Desalniettemin is het natuurlijk mooier als je een volle bos haar hebt, dus gebruik een shampoo of haar-product die je haar niet beschadigt.

Stress en Haaruitval

In de moderne samenleving staan veel mensen bloot aan stress. Vaak zijn er deadlines te halen, of gebeuren er gewoon veel dingen tegelijk in ons leven. Deze stress stimuleert de aanmaak van hormonen. Deze aanmaak van hormonen kan vervolgens je haaruitval bevorderen. Het is daarom belangrijk dat je stress vrij door het leven gaat. Het volgen van een yoga cursus zou zomaar kunnen helpen bij het behouden van een mooie haardos!

Afsluiting Haaruitval Tegengaan

Bovenstaande tips kunnen helpen om haaruitval tegen te gaan. Wanneer je al last hebt van een terugtrekkende haargrens kun je overwegen om medicijnen te nemen. Bovenstaande tips kunnen dan nog steeds helpen om haaruitval tegen te gaan.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden