Poezelige voetjes

Nagellak

Om mooie, poezelige voetjes te krijgen die je zo kan showen, kan je best je teennagels lakken. Dit geeft een verzorgdere look dan wanneer je dit niet doet. Welke kleur je dan best kan doen? Om je voeten superverzorgd te laten lijken kan je je teennagels best licht roze lakken met een dun wit randje. Als je voeten een beetje bruiner zijn kan je mooie pastel kleuren en oranjeachtige tinten gebruiken. Wat ook heel mooi staat zijn zachtroze en melkachtig wit.

Donkere kleuren kan je beter niet doen tenzij je heel mooie voeten hebt, jammer genoeg is donkere nagellak snel beschadigd en zal je hier veel meer werk mee hebben dan met lichtere tinten. Ook al lijken vele kleurtjes heel mooi wanneer je eraan begint, het is leuk voor één avondje onder vriendinnen, maar niet om een hele avond door de stad te lopen. Het is kinderachtig en bovendien niet eens mooi. Jammer genoeg worden je teennagels geel wanneer je de nagellak er weken laat op zitten dus remember vergeet deze er niet op tijd af te halen. Want niemand wil een vieze, gele schijn op zijn teennagels. Gelukkig is er nu een oplossing gevonden voor gele nagels ofwel doe je in het vervolg altijd een wit beschermingslaagje onder je gewone nagellak of je kan nagel whitener kopen bij ‘herome’ of de goedkopere versie bij het ‘Kruidvat’. Let wel op wanneer je niet teveel aandacht wil vestigen op je tenen kan je best een lichtere kleur kiezen dan een harde vlammende kleur.

Voeten beauty tips

Nu nog enkele handige voeten beauty tips die zeer handig zijn, nu het eindelijk beter weer is en we onze voetjes niet meer kunnen verstoppen in laarzen en dichte schoenen.

Eelt

Eelt ontstaat door overmatige druk en wrijving, de huid (zorgt voor de reactie) wil dan een natuurlijke bescherming bieden en gaat een natuurlijke huidlaagverdikking creëeren . Om eelt weg te krijgen kan je na een heet bad zelf met een puimsteen de eelt wegschuren Zo’n puimsteen is nu te verkrijgen in de vorm van kleine voetjes bij “Lush” voor €4,95. Maar ook ergens anders kunnen we puimstenen verkrijgen bijvoorbeeld bij “etos” en “kruidvat”. Je kan buiten zo’n eeltsteen ook een eeltvijl (“bodyshop”, €8.90) gebruiken, je kan dit best doen nadat je gedoucht bent omdat je vel dan wat weker is en de eelt er makkelijker afkomt. Je kan na die behandeling best ook een beetje voetencrème tegen eelt en kloven smeren om zo te verkomen dat je er nog eens last van gaat krijgen. Kijk wel uit dat je jezelf niet verwond door ruw te handelen! Scrubben:Nadat je de eelt verwijderd hebt, wil je graag poezelige en zachte voetjes. Daarom kan je je voeten best scrubben. “Bodyshop” heeft een voetenscrub met een lekkere pepermunt geur voor € 15.56. Ligt dat echter niet in je budget kan je best naar de “Rituals” gaan om de voetenscrub Yogi Secret te kopen voor €10.75

Bij het dansen en vermoeidheid:Wanneer je voeten vermoeid zijn, kan je er een verfrissende spray van “Bodyshop” op sprayen (pepermint spray €3,34). Heb je pijn wanneer je aan het dansen bent, zwellen je voeten automatisch een beetje op dus doe je schoenen niet uit wanneer je van de dansvloer komt. Daarna zal je ze niet meer of met heel veel moeite aankrijgen. Dus kan je beter met je voetjes eventjes omhoog gaan liggen zodat de pijn rustig kan wegtrekken.

Voetenbad

Wanneer je een voetenbad neemt met een essentiële olie, zoals bijvoorbeeld lavendel, komen je voeten helemaal tot rust. Lavendel heeft immers een ontspannende werking, maar natuurlijk kan je ook nog andere oliën gebruiken. Je kan een deze ontspannende werking ook verkrijgen niet door essentiële oliën maar met bruistabletten van “Herome” (€8) doe deze in je voetenbad en je voeten worden volledig ontsmet en zacht gemaakt.

Cute feets

Je kan een fleurig nagellakje gebruiken of kijk bij bovenstaande tips. “catrice” maakt nagellak die goed blijft zitten en ook nog eens goedkoop is (€2,50) Ze verkopen deze nagellak in het “Kruidvat”. Om je teennagels makkelijker te kunnen lakken kan je voor €0,69 een tenenhouder kopen bij “essence” of een nailblock speciaal voor teennagels van de “Bodyshop” voor €5,-.

Hou rekening met al deze tips en het kan deze zomer niet misgaan met je voeten. Iedereen zal ze bewonderend bekijken en jij kan alleen maar trots zijn . Succes!

Gebaseerd op: