Tips voor een leuk geboortekaartje

Inleiding

Wanneer je net vader of moeder bent geworden, wil je het liefst dat iedereen in je omgeving dit weet. Door een geboortekaartje te versturen bereik je iedereen in je omgeving in één klap. Het makkelijke van een geboortekaartje is, dat je er gelijk wat meer informatie op kan zetten, zoals de naam, lengte en gewicht. Ook kan je op je geboortekaartje vermelden wat je rusttijden zijn en dat mensen eerst moeten bellen voor ze op bezoek komen. Kortom, een geboortekaartje is heel praktisch. Maar een leuk geboortekaartje uitzoeken kan nog best moeilijk zijn. Je kan op internet op zoek gaan naar een geboortekaartje, maar je kan ook een drukkerij binnenstappen. Deze hebben vaak boeken met honderden voorbeelden van geboortekaartjes. Hoe krijg je een leuk geboortekaartje?

Tips voor een leuk geboortekaartje

Wat de één een leuk geboortekaartje vindt, kan de ander afschuwelijk vinden. Een geboortekaartje kiezen is dus puur persoonlijk. Waar moet je opletten als je een geboortekaartje wilt kiezen?

De vorm van het geboortekaartje

Je hebt geboortekaartjes in allerlei vormen en maten. Je kan kiezen voor een simpel vierkant of rechthoekig geboortekaartje. Maar je kan het ook zo apart maken als je zelf wilt. Zo heb je geboortekaartjes die een puzzel voorstellen, een soort geboortekaartje mobile zijn of een geboortekaartje die je als een piramide in elkaar kunt vouwen. Het is weer eens wat anders, maar je bent wel origineel! 

 Modern of klassiek geboortekaartje

Tegenwoordig zijn alle geboortekaartjes mogelijk. Sommige mensen kiezen ervoor om het geboortekaartje klassiek en rustig te houden, dus zachte kleuren en een lieve afbeelding. Maar bij andere mensen past het meer om het geboortekaartje er uit te laten springen. Ze houden bijvoorbeeld van felle en opvallende kleuren.

Afbeelding geboortekaartje

Het moeilijkste van een geboortekaartje kiezen is wel om te beslissen wat voor afbeelding je gebruikt op je geboortekaartje. De meeste mensen kiezen voor lieve dieren of een plaatje van een baby. Wanneer de baby al een broertje of zusje heeft, kan je deze ook in het geboortekaartje verwerken. Sommige mensen houden van een strak geboortekaartje, zij houden het simpel door alleen een tekst en misschien een klein plaatje te gebruiken. Je kan ideeën voor afbeeldingen op doen door de boeken door te kijken of misschien heb je zelf wel een goed idee. Je kan ook een foto van de baby gebruiken voor het geboortekaartje. Houdt er alleen wel rekening mee dat een pasgeboren baby er vaak gerimpeld uit ziet, dus dat hij niet zo leuk en mooi op de foto overkomt dan dat hij in werkelijkheid is.

De tekst op het geboortekaartje

De tekst op het geboortekaartje is grotendeels vanzelfsprekend. Zo zet je de naam, de geboortedatum en je adres er op. Optioneel is om de lengte en het gewicht er bij te zetten, maar veel mensen vinden dat wel leuk om te weten. Zet ook gelijk op het geboortekaartje wat je rustijden zijn en dat mensen eerst moeten bellen voor ze op bezoek komen. Zo voorkom je dat je continue bezoek hebt.

Verder zetten veel mensen een tekst op hun geboortekaartje om de geboorte aan te kondigen. Dit kan een klein tekstje of gedichtje zijn. Gelovige mensen gebruiken vaak een stuk van een psalm of lied. In de tekst staat meestal hoe dankbaar de ouders zijn met de geboorte van hun kind. Als er al broertjes of zusjes zijn kan je dit ook in de tekst van het geboortekaartje gebruiken.

Ook het lettertype en de kleur van de tekst op je geboortekaartje kan je persoonlijk maken. Voor een meisje wordt meestal roze inkt gekozen en voor een jongen blauw. Maar je kan ook gewoon zwarte inkt kiezen of een kleur die bij jouw geboortekaartje past. Verder kan je kiezen voor een strak lettertype of juist wat speelser.

Conclusie

Er is genoeg waar je aan moet denken als je een geboortekaartje moet uitkiezen. Wat je mooi vind is helemaal afhankelijk van je smaak. Maar met de tips hierboven moet het toch lukken om een geboortekaartje te kiezen wat helemaal naar je zin is. Kom je er echt niet uit en zie je geen leuk geboortekaartje, dan kan je er altijd nog voor kiezen om zelf een geboortekaartje ontwerpen. Ben je creatief en heb je een duidelijk beeld in je hoofd hoe het geboortekaartje er uit moet zien, dan kan je het geboortekaartje zelf maken!