Creatieve tips tegen verveling

Inleiding

Er zijn van die dagen dat je je grandioos kan vervelen. Het is slecht weer buiten, je vrienden zijn weg of je huisdier steekt geen poot uit. Ik heb één hele leuke tip om te maken als je je verveelt en ook toe bent aan iets nieuws in je woonkamer, slaapkamer, bijkeuken etc. Afgelopen zomervakantie kwam ik op heel veel creatieve ideeën die vooral voor tieners ook leuk zijn om te doen wanneer ze zich vervelen.

Tip 1 een originele kruk!

Als je die saaie oude krukken in het huis zat bent heb ik dé oplossing. Je kunt namelijk zelf een super leuke kruk maken die er ook niet kinderachtig uit ziet maar wel iets van design weg heeft.

Hoe maak je zo'n kruk dan? Benodigheden: - Goedkope kruk (bijv. Ikea) - Clownsballonnen (te koop bij feestwinkels)

Uitvoering: Je haalt zoveel mogelijk clownsballonnen in huis want geloof me ze zijn er zo doorheen. Dan span je de ballonnen om de kruk heen dit doe je door ze aan de onderkant met een knoopje vast te maken. Zo ga je door tot de hele zitoppervlak vol zit.

Vervolgens kun je nog wat aan de poten doen van de kruk. Dit doe je door ze een paar keer om de poot heen te wikkelen in verschillende kleurtjes.

Je kunt het natuurlijk ook altijd op een andere manier doen!

Tip 2: het maken van een persoonlijke muur

Als je een muur in het huis wilt veranderen en er iets aparts van wilt maken wat echt iets persoonlijks heeft en niet te duur is dan is dit misschien wel wat voor jou.

Hoe maak ik zo'n leuke muur?

Benodigheden: - Muurverf in een lichtgrijze teint - Muurverf in één teint donkerder - Sjablonen in het hele alfabet

  • toelichting op sjablonen:

Ik heb nergens sjablonen kunnen vinden die in je in A4 formaat kant en klaar kunt kopen. hiervoor heb ik dus dikke A4 karton vellen gekocht, en de letters op Word gemaakt en vervolgens afgedrukt. Wanneer het niet mogelijk is om deze dikke vellen door de printer te krijgen, is ook nog een mogelijkheid om ze gewoon op normale A4 vellen te printen en ze vervolgens op te plakken op de dikke vellen.

Het idee is dus om een muur te schilderen in een hele licht grijze teint. Wanneer dit is gebeurt ga je mooie woorden op internet zoeken die je erg aanspreken. (ik heb hierbij voor Engelse woorden gekozen). De slablonen die je van karton hebt gemaakt zijn gemakkelijk met tape op de muren te plakken en zo blijft het ook recht staan. Deze kun je dan met een roller inschilderen in de kleur die één teint donkerder was dan waarmee je de muur hebt beschilderd.

Dit vergt redelijk veel tijd en je moet met geduld om kunnen gaan wil je dit haalbaar voor jezelf maken. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, en dat jullie nu de vakanties niet meer zonder creatieve instelling gaan beleven! Wanneer dit goed gaat lopen komen er nog meer ideeën bij te staan.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden