Ik wil stoppen met roken, maar hoe

Inleiding

  1. 30 je wekker loopt af,met moeite sta je op en wordt bijna misselijk van je eigen adem.

Het verhaal van de ochtend

Je zet koffie, voelt de kriebel in je keel en weet dat er een hoestbui aan zit te komen. Je longen doen al een paar jaar wanhopige pogingen om het taaie en loszittende slijm te elimineren. Terwijl de koffie doorloopt neem je een douche en kleed je aan. Je schenkt de koffie in een kop en steekt je eerste sigaret van de dag aan. Ziet dat je nog maar twee sigaretten heb en dat wil zeggen dat je voor je naar het werk gaat eerst langs de sigarenwinkel MOET. Snel poets je je tanden en in gedachte geef je de koffie de schuld van je geelwordende tanden.

In de auto steek je de tweede sigaret op. Bij de sigarenman neem je 3 pakjes sigaretten en betaald €13.80. Ok dat lijkt veel maar met 3 pakjes doe je 2 dagen dus dat valt wel mee...toch?

Hmm eens kijken

  1. 5 pakje per dag is €6.90x365 = €2518.50 per jaar...oeps!

Wat koste ook alweer 2 weken naar de malediven? In de auto, de derde sigaret in de hand, hoor je op de radio dat er vorig jaar ruim 19000 mensen zijn overleden aan de gevolgen van roken. Als je de auto uitstapt ruiken je haren en de kleren die je vanmorgen schoon hebt aangetrokken al naar rook. Om 8 uur zit je achter je bureau en bedenkt voor de zoveelste keer dat het misschien tijd wordt om te stoppen met roken.

MORGEN STOP IK

Weet je dat als je morgen daadwerkelijk met roken stopt dat:

Na 20 minuten: je bloeddruk en hartslag weer normaal worden en de bloedsomloop in handen en voeten verbeteren.

Na 8 uur: het nicotinegehalte al tot de helft afgenomen is.

Na 24 uur: je longen beginnen teer en slijm op te ruimen

Na 48 uur: is de nicotine uit je lichaam en je begint beter te ruiken. Ook de smaak verbeterd aanzienlijk.

Na 6 mnd : is je longfunctie verbeterd met 10%

Na 9 mnd : voel je je fitter en gezonder

En dat is nog maar het begin.

Dit wist je natuurlijk allemaal al en toch stop je morgen niet met roken....

Maar waarom is het zo moeilijk? Is het de nicotine? NEE de nicotine is maar 1% van het probleem. 99% is MENTAAL.

STOPPEN MET ROKEN IS MAKKELIJK

Ontelbare produkten zijn op de markt gebracht om te helpen bij het stoppen met roken. De meeste zijn nicotinevervangers, maar als nicotine maar 1% van het probleem is hebben deze produkten dan wel nut?

ALLEN CARR heeft bewezen dat stoppen met roken makkelijk is, zijn methode heeft miljoenen mensen zonder moeilijkheden helpen stoppen met roken. Zonder hulpmiddelen zonder stress en zonder gewichttoename. zijn boek "stoppen met roken is makkelijk" leert je dat stoppen met roken makkelijk en plezierig is.

Ondanks het feit dat 80% van de lezers genoeg heeft aan het boek om definitief te stoppen, worden er ook trainingen gegeven, en sommige zorgverzekeraars geven 10% korting op de trainingen.

Ook ondergetekende is dankzij het boek zonder moeite gestopt, na 25 jaar lang 1.5 pakje per dag gerookt te hebben..