Stoppen met roken: Nicobloc

Stoppen met roken

Heb je Nicobloc al geprobeerd? Sinds september tweeduizendacht op de markt. Na pleisters, kauwgom, mondspray en pillen, doet Nicobloc het met druppels. Een Brits bedenksel op basis van stelselmatig verminderen met roken. Dat noemt men de 'start-to-stop' methode genoemd. Uiteindelijk is het nobel streven dan om helemaal te stoppen met roken. De streefdatum is zes weken.
 
 
 

Hoe op deze manier stoppen met roken

Nicobloc

In het toegezonden pakketje vind je het volgende:

1. een DVD met informatie,

2. Een flesje op basis van zoete maïssiroop die 1/3 van de schadelijke stoffen zoals teer en nicotine tegenhoudt zonder smaakverandering.

3. De eerste week doe je elke dag 1 druppel op de filter van je sigaret. Doordat je minder schadelijke en vooral verslavende stoffen binnen krijgt, vermindert de verslaving geleidelijk. Ook vertoont de filter vieze, zwarte vlekken die je 'zichtbaar' bewust moeten maken om toch maar te gaan stoppen! Week 2: 2 druppels op de filter, week 3: 3 druppels en zo verder... Het aanbrengen van de druppels op zich zou psychologisch van invloed zijn op je rookgedrag.

Tips

  • Er werd geen informatie gegeven over hoe te werk gaan als je sigaretten zonder filter rookt.
  • Kost: EUR 38 à 40.

Update 01/02/09

Sedert 1/1/09 wordt Nicobloc door de firma Omega Pharma (tevens hoofdsponsor van de wielerploeg Davitamon/Lotto) verdeeld via de Belgische apothekers. In Nederland: link onderaan.

Met je neus op de feiten!

 

 

Update juli 2013

E-sigaretInmiddels is dit artikel enkele jaren oud. Tijd voor iets nieuws. Wellicht heb je al gehoord van de e-sigaret. Er wordt zelfs TV reclame voor gemaakt. De e-sigaret of electronische sigaret kan je helpen om te stoppen met roken. Esmoking wordt ook wel het 'nieuwe roken genoemd'. Of dat nu gezonder is ? Volgens de fabrikant wel. Hij beweert dat nog nooit zwart op wit is bewezen dat nicotine longkanker veroorzaakt. Andere sceptici zeggen dan weer dat de e-sigaret even schadelijk is als een gewoon pafje. 

Eigenlijk is dit allemaal niet van belang. Als je met de e-sigaret erin slaagt om op korte of lange termijn helemaal te stoppen met roken dan is elk middel verantwoord. Uiteindelijk is helemaal stoppen toch het streven van elke roker. Niet alleen voor zijn of haar gezondheid, roken kost bakken met geld als je eens gaat tellen.

Bovendien stoort deze sigaret je omgeving niet of nauwelijks. Je omgeving heeft er geen last van qua 'stank'. Je kunt kiezen uit 5 smaken en verzending is gratis. Daarom deze !

Links

België: 

Nederland: 

Website Nicobloc