Wat te doen tegen dikke bovenarmen

Dikke bovenarmen

Veel vrouwen (maar ook mannen!) hebben er last van: dikke bovenarmen. Heel vaak zie je zelfs wat vollere bovenarmen bij personen met een gezond of zelfs slank figuur. Met name wanneer je zwaait of snelle bewegingen met de bovenarmen maakt, vallen de dikke bovenarmen op. Vetophopingen bij bovenarmen krijg je niet gemakkelijk weg, dus verwacht zeker geen wondermiddelen waarmee het ineens wel lukt. Voor slankere bovenarmen is het van belang om regelmatig te sporten, gezond te eten en extra armspieroefeningen te doen.

Heb ik dikke bovenarmen?

Misschien vind je dat je bovenarmen er heel dik uit zien, maar zijn ze hartstikke normaal! Het is een heel natuurlijk verschijnsel om een vetlaagje op sommige lichaamsdelen te hebben. Om er achter te komen of je bovenarmen 'dik' zijn, kun je het volgende doen: strek je arm uit en knijp met de hand van je andere arm in het dikste gedeelte van je bovenarm. Voel je meer dan zo'n 2 cm aan vet? Dan is het tijd om iets aan die volle bovenarmen te doen!

Hoe kom je zo snel mogelijk af van dikke bovenarmen?

Voeding

Je voeding moet een goede balans tusse neiwitten, koolhydraten en vetten bevatten. Zorg ervoor dat je genoeg onverzadigde vetten, magere eiwitten en volkoren koolhydraten binnen krijgt. Deze manier van eten is gezonder en je zult meer energie krijgen. Vanwege gezondere voeding, zal je lichaam efficiënter werken. Er zit wel degelijk verschillen tussen wit en bruin brood en tussen snoepjes en fruit. Je zult het verschil voelen én zien!

Lichaamsbeweging

Het verbranden van calorieën is een belangrijk onderdeel binnen je voornemen om slankere bovenarmen te krijgen! Wanneer je minimaal drie keer per week intensief traint, zal je binnen een maand absoluut het eerste verschil zien. Let er wel op dat je niet meer dan één kilo per week afvalt, omdat snel gewichtsverlies meer nadelen dan voordelen heeft. Denk hierbij o.a. aan het jojo-effect en het verlies aan spiermassa! Zorg voor een combinatie van cardio en krachttraining. Met cardio oefeningen zal je calorieën verbranden, waardoor je er snel slanker uit gaat zien en een betere conditie krijgt. Met krachttraining kan je de armen trainen zodat de armen niet alleen slanker worden, maar ook een mooiere vorm krijgen. Vergeet echter niet om de andere spieren ook te trainen. Hoe meer spieren je traint, hoe beter! Wanneer je meer spiermassa opbouwt, zal je tijdens de rust namelijk ook meer calorieën verbranden.

Is dat alles?

Misschien vervelend nieuws, maar er zijn geen snelle en/of gemakkelijke manieren om snel slanke bovenarmen te krijgen. Het is helaas onmogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Door de combinatie van gezonde voeding, genoeg sporten en de armen regelmatig trainen zal je op den duur slankere en mooiere bovenarmen krijgen!

Kleding tips voor vrouwen met dikke bovenarmen

  • Met driekwart mouwen zien de armen er slanker uit. Dit komt doordat de zoom op het slankste deel van de arm eindigt en hier dus de nadruk legt.
  • Kies voor een trui waarbij de aandacht op iets anders wordt gevestigd dan de armen, zoals bijvoorbeeld het decolleté of de taille.
  • Wil je graag een topje dragen in de zomer, maar ben je bang dat je volle bovenarmen erg opvallen? Kies dan voor een topje met brede schouderbandjes. Hierdoor lijken de bovenarmen beter in verhouding met de rest van het lichaam.